Creix la demanda de mampares i costa trobar matèria primera per fabricar-ne
Una clienta amb la mampara instal·lada al despatx
El Vendrell

Es duplica la demanda de mampares transparents i falta material per fabricar-ne

Tot i l'increment de vendes, els preus es mantenen entre els 40 i els 150 euros, segons la mida i qualitat

Actualitzat

Les mampares són la principal solució que molts comerços i despatxos han trobat per separar espais o atendre el públic amb més garanties davant la pandèmia de Covid-19. Les empreses que en fabriquen no donen l'abast i hi ha dificultats per trobar la matèria primera

A Proycsa, a Valls, treballaven amb planxes de policarbonat per fer proteccions de maquinària industrial que ara no fabriquen. Han agafat el relleu les mampares de protecció. N'han construït més de 100. Per sort, van fer comanda fa setmanes i els arribarà més material a finals de setmana. 

 
 


Altres tallers tenen encara estoc i van servint, sobretot als comerços locals, despatxos i petites empreses. A Rètols Deneon, al Vendrell, van ser previsors i també van fer comanda, però no van tenir tanta sort com l'empresa de Valls, com explica el responsable, Indra Cañellas: 

"Tots els nostres proveïdors els hem estat trucant i ara estem en una llista d'espera que, a principis de juny, ja ens arribarà el material, perquè s'han quedat tots els estocs a zero".

Quim Aliu, director general de Polímer Tècnic, explica els efectes del creixement de la demanda: 

"Els centres productius tenen les capacitats ja compromeses fins al mes d'octubre. I els centres de distribució, més o menys estem al juliol, en aquests moments, donant termini d'entrega al client final".

 

Més complicat trobar material transparent

La demanda d'acrílics transparents com els policarbonats o els metacrilats s'ha duplicat.

Com a exemple, les xifres que dona el grup Thyssen, un dels principals fabricants i proveïdors. Se n'han distribuït més de 100 tones només a Catalunya i és difícil trobar-ne. Sí que hi ha disponibilitat de materials translúcids, per fer separacions entre taules, tant de restaurants com a oficines. 

En l'empresa Disnou, de Castellar del Vallès, confirmen la dificultat per fabricar mampares transparents: 

 

 

Tot i la gran demanda, els preus no han variat gaire i han permès que el preu final de les mampares es mantingui entre els 40 i els 150 euros, en funció de la mida i la qualitat que es demani. 

 

 

Anar al contingut