Pedro Sánchez al Congrés espanyol
Pedro Sánchez al Congrés espanyol (Europa Press/Eduardo Parra)

ERC i Junts posen pressió a Sánchez per les negociacions de la investidura: "No anem bé"

ERC dona per descomptada la llei d'amnistia per començar la nova legislatura i Junts avisa Sánchez: "No afluixarem"

RedaccióActualitzat

Esquerra i Junts posen pressió a Pedro Sánchez sobre les negociacions per a la investidura. Tots dos partits han fet consells nacionals per continuar fixant les estratègies i els passos a fer a partir d'ara, i tots dos han llançat alertes a l'executiu en funcions.

Junts ha alertat els socialistes que no afluixarà. La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, diu que "això va pel català i també per l'amnistia".

"Nosaltres no afluixarem ni rebaixarem demandes, com fan d'altres."

Des de Mataró, en el consell nacional, Nogueras ha assegurat que l'oficialitat del català a Europa serà una prova de la credibilitat del PSOE en la negociació. Pel partit, negociar la presència de la llengua a les institucions contribueix a "recuperar el respecte" que s'havia perdut cap a Catalunya.

La portaveu de Junts, Míriam Nogueras amb Jordi Turull, secretari general del partit
La portaveu de Junts, Miriam Nogueras, amb Jordi Turull, secretari general del partit (ACN/Ariadna Comas)

Nogueras també ha donat suport a l'exconseller Miquel Buch per la condemna a 4 anys i mig de presó en el cas de l'escorta de l'expresident Carles Puigdemont.

Des d'ERC, Marta Rovira ha tornat a posar al centre del debat el referèndum i avisa Pedro Sánchez que no volen una negociació amb presses "d'última hora" amb concessions que tinguin "finalitats partidistes".

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, intervé des de Suïssa al Consell Nacional del partit
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, intervé des de Suïssa al consell nacional del partit (ERC)

La secretària general d'ERC dona per descomptada la llei d'amnistia per començar la nova legislatura i ha assegurat que "només falta acabar-la de concretar".

Rovira ha intervingut al consell nacional d'ERC des de Ginebra --on està exiliada-- per llançar una advertència al president espanyol: "No anem del tot bé".

ERC reitera que només hi serà si el futur govern espanyol "assumeix la democràcia i abraça els grans consensos" de la societat catalana. Rovira ha reiterat aquí que els republicans reclamen situar la negociació al centre de l'agenda política: fer avenços socials, abordar la fi de la "repressió" i la desjudicialització amb la llei d'amnistia, i posar rumb al referèndum.


Asens: "El PSOE no ha mogut fitxa, no hi ha cap text"

Una de les persones que ha participat en les negociacions és Jaume Asens. L'exdiputat dels Comuns ha confirmat els contactes entre l'independentisme, el PSOE i Sumar, però ha admès que els socialistes estan encara en una fase molt freda de la negociació.

"No han mogut fitxa, no hi ha cap proposta sobre l'amnistia, no hi ha cap text, no som en una fase d'intercanviar texts."

En una entrevista a Vilaweb, Asens assegura que, malgrat tot, veu "predisposició" en el PSOE per parlar de l'amnistia.

 

ARXIVAT A:
JuntsERCInvestiduraPedro SánchezAmnistia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut