Barcelona

Els Mossos posen més de 600 multes al dia per haver superat el límit de 80 km/h dins l'àrea metropolitana

Els Mossos d'Esquadra posen, de mitjana, 687 multes al dia a conductors que passen dels 80 quilòmetres per hora dins l'àrea metropolitana de Barcelona. El Servei Català de Trànsit, que ha fet balanç de la mesura, que va entrar en vigor al gener, assegura, però, que s'ha aconseguit reduir la sinistralitat fins a un 43% en aquesta zona i que la velocitat mitjana ha disminuït entre un 11 i un 24%. A més, segons el SCT, també s'ha reduït la congestió als accessos a la capital catalana.

Actualitzat
La limitació de la velocitat de 80 quilòmetres per hora a la primera corona de Barcelona, vigent des del gener passat, ha provocat un augment de les sancions imposades, però ha reduït la sinistralitat i la congestió als accessos a la capital catalana. Aquestes són les conclusions del Servei Català de Trànsit (SCT).

Durant tot el mes de gener han circulat per la primera corona de Barcelona, afectada per aquesta limitació de la velocitat, un total de 23,9 milions de vehicles, 21.204 dels quals han estat sancionats, a raó d'una mitjana diària de 684, cosa que representa un 0,0008% dels vehicles que han transitat per aquesta zona. Pel que fa a l'accidentalitat, s'ha reduït al gener fins a un 43,2% i la velocitat mitjana ha disminuït entre un 11 i un 24%.

A més, les dades també revelen que s'han reduït els efectes de la congestió, com la longitud de les cues o el temps d'espera, si bé, segons ha advertit Josep Pérez Moya, director del SCT, "les congestions no s'acabaran, perquè no es poden eliminar".

En roda de premsa, Pérez Moya ha fet un balanç positiu de l'aplicació de la mesura i ha agraït el "civisme" dels conductors, ja que de forma "homogènia" han respectat la nova limitació de la velocitat. Ara, s'esperen les dades del Departament de Medi Ambient sobre la incidència en la contaminació, l'objectiu principal de la limitació, unes dades que arribaran a l'abril.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut