David Bowie, The Weeknd o Els Catarres, entre els discos més esperats del 2022

Els primers, aquest divendres: David Bowie estrena "Toy", 6 anys després de la seva mort, i The Weeknd treu el seu cinquè disc

Òscar Costa HoyuelaActualitzat

Potser ha frenat la música en viu, però la pandèmia sembla haver esperonat la indústria discogràfica. I després d'un 2021 prolífic pel que fa al llançament d'àlbums, aquest 2022 arrenca fort i fa l'efecte que continuarà pel mateix camí. De moment, en aquest primer divendres de l'any ja tenim dues novetats destacades.

La primera, el "nou" treball de David Bowie. A punt de complir-se sis anys de la seva mort, "Toy" rescata cançons inèdites dels inicis que el Duc Blanc va regravar a principis dels anys 2000. Un treball que va quedar en un calaix i que ara veu la llum com una joguina dels Reis d'Orient.


Aquest 7 de gener també publica nou material The Weeknd. El cinquè disc del músic de Toronto aprofundeix en el so dels 80 i és, sens dubte, un dels discos més esperats. Més encara amb la llarga llista de col·laboradors de renom que hi ha involucrats. Des del llegendari productor de Michael Jackson, Quincy Jones, passant pel raper Tyler, The Creator, fins a la veu de Jim Carrey.

 


The Weeknd s'espera que aparegui en un dels treballs que ha aixecat més expectació de la temporada: el tercer treball de Rosalía, "Motomami". Encara no té una data concreta de publicació, però el successor d'"El mal querer" ja està escalfant motors a les xarxes.

 


També llançarà el seu tercer treball en solitari la veu dels Oasis. El nou disc de Liam Gallagher està previst que surti al maig. El 4 de juny el presentarà en un escenari amb un significat especial: Knebworth Park, 26 anys després del llegendari doble concert dels Oasis.

 


Un altre ex -en aquest cas dels White Stripes-, Jack White, ha anunciat no un sinó dos discos per a aquest any.

 


I encara en terreny rock, al març també ens arribarà el més nou dels Placebo.

 


En el món llatí, aquest any publiquen Christina Aguilera -que ho farà en castellà- i també Camila Cabello i Ricky Martin, entre molts altres.

 

 


I encara més a prop, noms com Los Planetas, Manolo García i Nacho Vegas també trauran cançons noves. A casa nostra, serà l'any de retorn dels Mishima, Antònia Font i també d'Els Catarres.

 

 


I més retorns llargament esperats com el dels Guns N' Roses, amb un EP de quatre cançons aquest febrer.

 


Per la seva banda, els seguidors de Björk, els Arcade Fire i The Cure esperen que s'acabin concretant el que són més que rumors de nous discos, en aquest any que ve carregat de propostes.
ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut