Madrid

El govern es planteja modificar la llei per protegir inversions com les d'Afinsa i Fórum en el futur

El portaveu del grup socialista al Congrés, Diego López Garrido, ha avançat que el govern intentarà ajudar "per tots els mitjans" els afectats per les suposades estafes d'inversió d'Afinsa i Fórum Filatélico. Però després de fer aquestes declaracions, Garrido ha puntualitzat que "el que es planteja el govern" és "modificar" la llei perquè "en el futur" aquest tipus d'inversions "puguin estar protegides pel fons de garanties financeres". De la Vega ha assegurat que l'executiu estarà al costat dels afectats en tot moment. D'altra banda, els sindicats han denunciat que uns 2.500 autònoms d'Afinsa i Fórum han quedat afectats.

Actualitzat

Abans de puntualitzar que el govern es planteja modificar la llei per, en un futur, protegir les inversions, Diego López Garrido havia declarat que el govern exploraria totes les vies per ajudar els perjudicats.

El dirigent socialista ha explicat que tot plegat es tracta d'"un cas desgraciat des d'un punt de vista legislatiu", perquè el 2003 el PP va extreure les entitats dedicades a inversions en béns tangibles del control del Ministeri d'Economia per deixar-les en mans de les autoritats autonòmiques del consum. Garrido sosté que encara se'n desconeixen els motius si, a més, es té present, continua, que el ministeri "és molt més fort".

És per això que ara ha precisat que el govern es planteja "modificar aquesta legislació perquè en el futur aquest tipus d'inversions puguin estar protegides pel fons de garanties financeres". En la primera declaració, el portaveu socialista no s'ha estat de dir que "al final és el govern central el que s'ha d'ocupar d'aquells temes que afecten l'interès general". Així mateix, ha valorat que l'executiu ha respost "amb celeritat" en aquest afer.

La vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat que l'executiu estarà al costat dels afectats en tot moment. Ha afegit que el govern aportarà tots els recursos necessaris perquè les organitzacions de consumidors puguin atendre "de franc" l'assessorament i la defensa jurídica dels clients afectats. També ha anunciat que demanarà a l'Audiència Nacional la creació d'una finestreta única que permeti canalitzar totes les denúncies dels perjudicats per aquest cas.

Uns 2.500 treballadors afectats

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya ha denunciat que uns 2.500 autònoms que treballaven a Fórum Filatélico i Afinsa s'han quedat sense aixopluc. El sindicat ha demanat al govern que posi fil a l'agulla i aprovi l'Estatut dels Treballadors Autònoms per poder donar-los cobertura.

Un cop més, afegeixen, s'ha evidenciat que aquest col·lectiu és "el més vulnerable de tots". Recorda que aquests treballadors, a banda de quedar-se sense feina, no tenen dret a indemnització ni tampoc a rebre prestacions del Fons de Garantia Social. El sindicat ha proposat com a mesura d'urgència crear una plataforma d'autònoms afectats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut