Madrid

El govern espanyol modificarà la llei que regula empreses com les implicades en el frau filatèlic

El govern espanyol canviarà la llei que regula empreses com les implicades en l'estafa filatèlica. Així ho ha anunciat la directora general de Consum, María Ángeles Heras, mentre feia crides a la calma. Mentrestant, des de l'administració catalana s'ha recomanat als afectats que reuneixin tots els documents que acreditin les seves inversions per articular les accions davant la justícia.

Actualitzat

La directora general de Consum, María Ángeles Heras, ha assegurat que el govern està treballant per modificar la llei d'inversions col·lectives, que data del 2003 i és la que regula el que fa referència a les inversions en béns tangibles, com els segells, després de destapar-se una presumpta estafa de les empreses Fórum Filatélico i Afinsa que afecta ja 350.000 persones i ascendeix a més de 3.500 milions d'euros.

En declaracions a la cadena SER, Heras ha fet una crida a la calma als més de 350.000 afectats per la presumpta estafa de totes dues companyies, i ha reiterat que en tractar-se d'un tema de consum les competències corresponen a les comunitat autònomes.

El secretari d'estat de Comunicació, Fernando Moraleda, ja havia avançat això i havia advertit que no era responsabilitat de l'Estat. No obstant això, ha advocat per la possibilitat de concertar canvis legislatius amb les comunitats autònomes per poder oferir alguna cobertura als clients d'aquestes empreses que hagin resultat perjudicats.

Heras ha assenyalat que aquests casos "faran recapacitar" perquè la llei d'inversions col·lectives, que cedeix el control de les societats de béns tangibles a les autoritats de Consum en no ser considerats productes financers, quedi "més clarificada". A més, ha reiterat que, amb l'actual legislació, l'Estat no preveu un fons de garanties per donar solució als afectats.

Mentrestant, des de l'administració catalana s'ha recomanat als afectats que reuneixin tots els documents que acreditin les seves inversions per articular les accions davant la justícia

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut