Lanzarote

El cas d'Aminatu Haidar continua enrocat mentre Rosa Díez visita els fills de l'activista a Al-Aiun

El president de l'autoproclamada República Àrab Saharaui, Mohamed Abdelaziz, ha demanat aquest diumenge al secretari general de les Nacions Unides que intervingui immediatament per parar la repressió del poble saharaui. En plena polèmica pel cas de l'activista Aminatu Haidar, Abdelaziz diu que si no es garanteix la seguretat dels saharauis les negociacions amb el Marroc sobre el Sàhara Occidental estan condemnades al fracàs. L'activista ja fa 28 dies que està en vaga de fam a l'aeroport de Lanzarote. El govern marroquí ha reiterat que no pensa fer cap concessió i ha qualificat l'actitud de Haidar com una maniobra política orquestrada per Algèria i el Polisario.

Actualitzat
Aquest diumenge, la líder d'Unió Progrés i Democràcia, Rosa Díezha visitat els fills d'Aminatu Haidar a Al-Aiun i els ha entregat una carta de l'activista, reclosa a l'aeroport de Lanzarote. Després de ser amb els fills de Haidar, Díez ha estat expulsada de la casa d'una altra activista saharaui, Djihi Galia.
 
A través d'una trucada telefònica, la diputada ha explicat als mitjans de comunicació que més d'una desena de policies marroquins l'han fet fora de la casa, després d'advertir-li que se li havia autoritzat la visita als fills d'Aminatu Haidar "per raons humanitàries", però que no tenia permís per ser en aquesta altra casa d'una militant saharaui.

El cas de l'activista arriba a la Casa Blanca

La reunió d'aquest dilluns entre el ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, i la secretària d'estat nord-americana, Hillary Clinton, prevista des de feia dies, ha inclòs en l'ordre del dia el cas de Haidar per intentar resoldre la situació de l'activista saharaui.
Anar al contingut