Donald Trump ja té prou delegats per ser escollit candidat republicà a la Casa Blanca

A pesar que no hi ha un recompte oficial dels delegats escollits en les primàries que el votaran a ell en la convenció republicana, es calcula que ja té més dels 1.237 que necessita per ser el candidat

RedaccióActualitzat

Segons una estimació feta per l'agència de notícies Associated Press (AP), Donald Trump ja té els delegats necessaris per ser considerat candidat republicà a la presidència dels Estats Units. El partit republicà no fa de manera centralitzada i oficial cap recompte dels delegats que voten per cadascun dels candidats, i això fa que els mitjans de comunicació facin els seus propis càlculs.

Ho dificulta el fet que en alguns estats, com Oklahoma, alguns delegats siguin lliures de votar pel candidat que vulguin i no d'acord amb els resultats de les primàries. Segons un recompte de la cadena CNN, fins ara Trump tenia 1.229 delegats assegurats, i amb el recompte d'AP, que ha preguntat als últims delegats "lliures" escollits, ara ja en té 1.238, un més dels necessaris.

De candidat "oficiós" a candidat segur

Fa tres setmanes que Trump es va quedar sense rivals, després de les primàries d'Indiana, i es va convertir, de facto, en el candidat oficiós a la Casa Blanca dels republicans. Això va passar quan Ted Cruz va renunciar a seguir i poques hores després, l'últim rival, el governador d'Ohio, John Kasich, ja sense cap mena de possibilitats, també va abandonar. Des de llavors, cada vegada més responsables del partit li han anat donant suport, però això no li garantia la candidatura fins que no tingués una majoria de delegats amb intenció de votar-lo.

De tota manera, les primàries no s'acabaran fins al 7 de juny i, amb 303 delegats encara per escollir en cinc estats i sent l'únic candidat a la cursa, difícilment no hagués arribat a superar els 1.237 delegats. Si hagués passat això, a la convenció republicana que ha d'escollir candidat, que es farà a Cleveland entre el 18 i el 21 de juliol, hi hauria hagut la possibilitat, remota, d'una candidatura alternativa que li prengués el lloc. Ara això ja no serà possible.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut