Doble moral a Instagram: censura la paròdia del nu d'una model, però no l'original
L'actriu Celeste Barber demana a Instagram que deixi de censurar cossos com el seu

Doble moral a Instagram: censura la paròdia del nu d'una model, però no l'original

L'actriu i humorista Celeste Barber, coneguda per recrear imatges de models o famoses, ha vist com la xarxa ocultava una foto seva despullada calcada a la d'una model

RedaccióActualitzat

Per què Instagram permet que es publiqui la foto d'una model despullada i, en canvi, censura la d'una actriu i humorista que la parodia? Això és el que li ha passat a Celeste Barber, una australiana coneguda a les xarxes per les versions que fa de les imatges o vídeos de models o famoses, per visibilitzar que no tots els cossos són com els que apareixen a les revistes o a les mateixes xarxes socials.

En aquesta ocasió, feia paròdia d'una model de Victoria's Secret, Candice Swanepoel, en una imatge en què és tapava el mugró amb la mà. En la seva feia cara d'estar exhausta i deia "quan per fi et pots asseure i la criatura vol que li portis alguna cosa per beure".

Els nus de les dues fotografies eren pràcticament iguals, però l'algoritme d'Instagram va decidir que només el cos de Barber no passava el filtre de la censura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When you finally sit down and your kid asks for a drink. #celestechallengeaccepted #celestebarber #funny

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber) on

 

La publicació de Celester Barber es va censurar amb l'argument que "vulnerava les normes d'ús sobre nus o activitat sexual", missatge que, en canvi, no va aparèixer als seguidors de la model, com ha recollit el diari The Guardian.

"Ei, Instagram, poseu en ordre els vostres estàndards de 'body-shaming' [vergonya corporal]. És el 2020. Poseu-vos al dia", va clamar l'actriu, que té més de 7 milions de seguidors a Instagram, un xarxa on també és actiu el moviment contra el #bodyshaming, que defensa el dret d'ensenyar els cossos que no segueixen els cànons de bellesa establerts.

La mateixa Barber ha informat que Instagram s'ha disculpat per la censura. L'actriu ha tornat a posar a prova la xarxa amb una altra foto despullada, amb el mugró tapat, que imita la d'una model, acompanyat de la frase "Hola, aquí comprovant la vostra doble moral":

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oh hi, just out here checking on your double standards. #celestechallengeaccepted #celestebarber #funny #bellahadid

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber) on

 

 

Normes d'ús en entredit més d'un cop

La xarxa social propietat de Facebook recull, dins de les normes d'ús, que no es permet la publicació de nus a Instagram i que la restricció s'aplica en imatges que mostrin "actes sexuals, genitals i primers plans de natges totalment al descobert", així com a "algunes fotos de mugrons femenins".

I afegeix que estan permeses les imatges de "mastectomies i de lactància materna", a més dels nus "en fotos de quadres i escultures". Aquesta política, però, ha quedat en entredit altres vegades.

Per exemple, l'associació Ginkgo APAC Berguedà, de persones afectades de càncer, ha denunciat aquesta setmana la censura de fotografies de dones operades de càncer de pit, segons ha recollit Nació Digital. Unes imatges que volen ensenyar que el càncer de mama "és alguna cosa més que un llaç rosa" i que, simplement, mostren "la realitat" d'aquestes dones.

 

 

 

Des del perfil de LactApp, una aplicació gratuïta d'assessorament en la lactància materna, s'han queixat que, sovint, les fotos d'alletament o de parts són censurades de forma sistemàtica.

 

 

 

 


ARXIVAT A:
InstagramXarxes socials Feminisme
Anar al contingut