Compromís optarà per Errejón si no s'aconsegueix una aliança àmplia d'esquerres
L'executiva de Compromís, reunida aquest dilluns a la tarda a València (Foto: Compromís)
València

Compromís optarà per Errejón si no s'aconsegueix una aliança àmplia d'esquerres

La decisió de Més Madrid de presentar-se a les eleccions del 10N sacseja les estratègies electorals de les confluències d'Unides Podem

RedaccióActualitzat

Compromís ha decidit aquest dimecres a la tarda negociar una aliança electoral amb Més Madrid, el partit liderat per Íñigo Errejón, de cara al 10N i descartar així tornar a pactar amb Unides Podem.

Ho ha explicat el diputat al Congrés Joan Baldoví, del Bloc Nacionalista Valencià, un dels tres partits de la coalició Compromís, que ha dit que condiciona l'acord a assumir la representació de l'aliança al País Valencià:

"L'executiva del Bloc el que ha acordat és establir un espai de col·laboració amb la llista de Més Madrid, amb el partit d'Errejón, tenint ben clar que aquí, en territori valencià, és Compromís qui representaria els interessos d'aquesta aliança conjunta."

L'executiva de Compromís, coalició formada a més del Bloc, per Iniciativa del Poble Valencià i Verds Equo, ho ha discutit aquest dilluns a la tarda:

 

De fet, Compromís no descarta intentar una aliança més àmplia de les esquerres "alienes al bipartidisme" al País Valencià que inclogui també Podem.

Ho ha dit la líder de la coalició, Mònica Oltra, que ha precisat que aquesta seria "la solució òptima i desitjable". La decisió de l'executiva l'haurà de validar la militància.

No hi ha gaire temps per intentar-ho, però el termini per presentar coalicions electoral s'acaba diumenge, dia 29.

Nova llista d'esquerres

La decisió presa aquest diumenge per Més Madrid de presentar-se a les eleccions del 10N està sacsejant les estratègies electorals d'Unides Podem i de les seves confluències territorials.

Íñigo Errejón va entrar el gener a la plataforma Més Madrid impulsada per la llavors alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.


El 26M aquesta força política es va presentar a l'Ajuntament i també a la Comunitat de Madrid, però no va aconseguir els resultats desitjats, i els tres partits de dretes van acabar pactant per aconseguir-ne el govern.

Malgrat això, l'antic número 2 de Pablo Iglesias intentarà el mateix al Congrés dels Diputats i sembla difícil que Compromís aconsegueixi que els ara rivals acceptin presentar-se a la mateixa candidatura, encara que sigui en una comunitat autònoma.

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10N
Anar al contingut