Recreació virtual de la ronda de Sant Antoni reformada (Ajuntament de Barcelona)
Recreació virtual de la ronda de Sant Antoni reformada (Ajuntament de Barcelona)
Barcelona

Collboni es fa enrere i mantindrà la reforma de la ronda de Sant Antoni aprovada per Colau

El nou govern municipal de Barcelona seguirà amb el projecte de reforma de la ronda de Sant Antoni, que estava licitat i pendent d'adjudicació, tot i que en campanya assegurava que el tiraria enrere

Després que l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, digués en campanya electoral que revocaria la reforma de la ronda de Sant Antoni per posar-hi més transport públic, els socialistes s'han fet enrere i tiraran endavant el projecte aprovat pel govern de l'anterior alcaldessa, Ada Colau, dos mesos abans de les eleccions.

Tot i que van votar en contra d'aquesta proposta, confirmen que el mantindran "per responsabilitat", en haver-hi una licitació en marxa, i per no retardar més les obres, segons ha explicat la primera tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Laia Bonet, en una roda de premsa a l'Ajuntament. Amb la victòria de Collboni als comicis del 28 de maig, havia quedat a l'aire la continuïtat del projecte aprovat pel consistori anterior.

D'aquesta manera, Bonet aposta per fer un nou tipus d'urbanisme, tenir una mirada més àmplia sense limitar-se a la ronda i mirar què passa a les places del Raval.

L'actuació de l'actual alcaldia va alineada amb el que demanava amb urgència l'Associació Veïnal de Sant Antoni:

D'altra banda, la Plataforma d'Afectats per la Llosa de Sant Antoni ha criticat la decisió de Collboni i ha mostrat la seva indignació i decepció cap a l'alcalde:

La regidora de Barcelona en Comú Janet Sanz ha celebrat la continuïtat del projecte perquè "recull la feina que les forces polítiques d'esquerres han fet més enllà dels debats vinculats a un procés d'eleccions i no a un procés de transformació per a la ciutat".

Per la seva banda, Trias per Barcelona, que des d'un principi demanava al PSC que complís amb la promesa del seu programa electoral i retirés el projecte, ha acusat els socialistes de mentir en campanya.

 

ARXIVAT A:
Urbanisme
Anar al contingut