Barcelona

Castellà diu que "seria una greu irresponsabilitat" que hi hagués una escissió a Unió

La diputada sobiranista d'Unió, Mercè Jou, demanarà al partit que revisi les votacions per si s'han comès irregularitats

RedaccióActualitzat

El diputat sobiranista d'Unió Antoni Castellà ha negat que avui pogués haver una escissió al partit democratacristià després que el 'sí' s'imposés per un estret marge a la consulta d'Unió amb un 50,9%. "No, jo crec que no. En absolut. Perquè hauria d'haver una escissió? Seria una greu irresponsabilitat", ha dit Castellà poc abans de començar la reunió del comitè de govern d'Unió, en declaracions a "Els matins" de TV3. Segons el diputat, "els membres del comitè de govern, la direcció, haurem d'estar a l'alçada del missatge que ens ha donat la militància."

Antoni Castellà, que ahir va qualificar la victòria del sí de "pírrica" i de definir la situació com d'empat tècnic, ha assegurat avui que la reunió d'avui serà "difícil, greu i transcendent per al futur no només d'Unió Democràtica sinó del país". "Tots haurem de ser responsables del que va passar ahir, i especialment el secretari general del partit", ha afirmat el diputat del sector independentista, que ha afegit: "Unió Democràtica està en plena disposició per incorporar-se en el full de ruta signat per les entitats i els partits, i, des de dins, en tot cas, fer la seva aportació en termes d'algunes de les condicions, però no en el 'què', que és defensar un estat independent per al país"

Una altra diputada sobiranista d'Unió, Mercè Jou, ha demanat al comitè de govern que no passi per alt l'opinió del 46% dels militants. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Jou ha continuat defensant que s'haurien de sumar al full de ruta de Convergència, ERC i la societat civil. Si això no passa, intueix que hi ha risc d'escissió dels favorables del "no". "Hi ha un cert perill", apunta la diputada que, fins i tot, veu possible que aquests poguessin anar a la llista del president Mas: "Tots aquests escenaris en aquests moments estan oberts. Primer donarem importància cabdal a la reunió d'avui al comitè de govern, amb la voluntat que quedi molt clar, almenys per part nostra, que cal reflexionar bé sobre aquestes dades i intentar buscar punts de contactes."

La diputada sobiranista ha remarcat: "Som partidaris de formar part del full de ruta, que no vol dir afegir-s'hi com si això fos un contracte de subministrament. Nosaltres, evidentment, hi volem posar el nostre matís, però no un matís que vagi a possibilitar-lo sinó que vagi a enriquir-lo, que és bastant diferent". Mercè Jou ha dit també que demanarà al partit que revisi les votacions per si s'han comès irregularitats, mentre que Espadaler posa la mà al foc per la transparència del procés de votacions.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut