Busquen tres homes a Valls per cremar diversos cotxes, l'últim el de la policia local

Els Mossos haurien identificat tres joves pels fets, després que les últimes setmanes hi ha hagut incidents violents a la ciutat, com baralles, robatoris i cotxes cremats

RedaccióActualitzat

Preocupació veïnal a Valls per l'escalada d'actes vandàlics. Aquest dilluns a la nit, uns desconeguts han cremat un vehicle de la policia local de la capital de l'Alt Camp a pocs metres de la comissaria. Els Mossos d'Esquadra busquen almenys tres homes implicats.

El cotxe de la policia local crema davant la comissaria de Valls (@1vallencde2a)

No és un fet aïllat. Durant l'agost hi ha hagut un seguit d'accions violentes que han creat alarma a la població. L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha dit que l'Ajuntament treballa amb els Mossos per detenir els delinqüents, que segons la policia ja tenen identificats per incidents anteriors.

"Tenim identificats els tres homes, ahir se'ls va perseguir i van anar cap a Vila-rodona, on van anar a parar a un descampat i allí es van perdre", ha detallat. "Esperem detenir-los en les pròximes hores", ha afegit.

Una dotació dels Bombers de la Generalitat hi va intervenir per apagar el foc, però el cotxe policial ha quedat totalment destrossat.

Farré reclama un reforç immediat dels Mossos d'Esquadra per fer front a aquesta onada de delinqüència.

"Estem preocupats per la situació que estem vivint, però hem de donar un missatge de tranquil·litat. Estem treballant, estem en contacte permanent amb Mossos d'Esquadra, amb les comissaries que tenim més properes, amb Reus, Montblanc i les Borges. Hi estem en contacte directe per posar els mitjans necessaris per revertir aquesta situació a la ciutat."

L'alcaldessa ha anunciat la incorporació de nous agents locals aquest mes de setembre, que cobriran quatre vacants, fins a les 35 places que completen la plantilla de la Policia Local.

El cotxe perseguit per la policia va escapar-se pujant per sobre del passeig (@1vallencde2a)

Delinqüents reincidents

La policia creu que són les mateixes persones que dijous van robar un cotxe, el van encastar contra un bar i van robar la caixa registradora de l'establiment.

Diumenge a la tarda, al passeig de l'Estació, la policia perseguia un vehicle amb tres persones a dins. En el trajecte va entrar al centre del passeig, on hi havia la terrassa d'un bar. No hi va haver ferits i el cotxe va fugir.

El mateix diumenge, de matinada, algú va calar foc a un cotxe totterreny aparcat davant d'un domicili particular.

Imatge de mòbil d'una veïna que veu com crema un cotxe davant de casa (@judit_serra )

Els propietaris estaven dormint i una patrulla de la policia local els va avisar. Tenien la casa plena de fum, segons explica Judit Serra, que es nega a resignar-se a viure atemorida.

"Jo no vull normalitzar el fet de viure amb por; que els meus fills no puguin tornar a casa caminant, i ara a més a més he de normalitzar el fet de tenir la por que l'endemà el meu cotxe estigui cremat, me l'hagin robat, o em calin foc a casa. I fins i tot hem arribat a acceptar que des de l'administració ens diguin que no s'hi pot fer res, que això passa a tot arreu. Jo em nego a acceptar això."

El cotxe totalment calcinat que va cremar davant d'un domicili particular (CCMA)

Els Mossos d'Esquadra i la policia local han reforçat la vigilància al poble des de fa dues setmanes, després que es van cremar dos vehicles. També hi ha hagut diverses baralles i robatoris. Des de llavors s'ha detingut 4 persones, però els veïns creuen que s'ha arribat a un punt insostenible.

Es dona la circumstància que dilluns a la nit es van cremar també de forma intencionada dos cotxes més de particulars a la ciutat, un al passeig Clariana i l'altre a l'institut Jaume Huguet, encara que no se sap si es tracta dels mateixos autors.

L'equip de govern ja ha demanat una reunió amb la delegada del govern, Teresa Pallarès, i amb els responsables dels Mossos d'Esquadra per trobar-hi una solució.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraSeguretatPolicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut