Alejandro Fernández (PP): "Una campanya no pot girar al voltant dels sentiments de Sánchez"

Entrevista a Alejandro Fernández, cap de llista del PP a les eleccions al Parlament del 12M

RedaccióActualitzat

Un dels últims candidats a ser designat per al 12 de maig va ser Alejandro Fernández, el cap de llista del PP, per les discrepàncies públiques amb el president de la formació, Alberto Núñez Feijóo. Fernández va ser el candidat a les eleccions catalanes del 2021, on va obtenir 3 diputats, el pitjor resultat del PP en unes eleccions al Parlament. Ara les enquestes donen a la formació millors resultats que els 3 escons actuals, i, per tant, les expectatives de Fernández, conegut per ser bon orador, són bones.

Fernández ha estat entrevistat aquest dilluns al programa "Els Matins", en la ronda d'entrevistes que es farà a tots els candidats. L'entrevista ha estat amb l'atenció posada a La Moncloa, dues hores abans de l'anunci de Pedro Sánchez de continuar com a president del govern espanyol. Fernández ha assegurat que es nega a fer campanya al voltant de la vida personal de Pedro Sánchez perquè --diu-- "els seus sentiments no poden condicionar la vida de la gent". El candidat popular s'ha mostrat defensor de la llibertat d'expressió i contrari a fer censura prèvia a les possibles notícies falses de mitjans digitals a què es remet Manos Limpias per presentar la querella contra la dona de Sánchez.

Sobre la separació de poders i la no renovació del CGPJ, Fernández ha culpat el president espanyol de la impossibilitat d'arribar a un acord entre les dues principals formacions polítiques espanyoles: "Quina casualitat que sempre s'havia arribat a un acord fins a l'arribada de Pedro Sánchez. Ha tingut davant tres líders del PP. Queda molt clar qui no vol arribar a un acord." 

El candidat del PP en l'entrevista d''Els Matins' de TV3
El candidat del PP en l'entrevista d'"Els Matins" de TV3 (3Cat)

Sobre un dels principals problemes que tenim ara a Catalunya, la sequera, assegura que les "dessaladores fotovoltaiques són necessàries, però no és suficient". "Molts sectors patiran restriccions severes aquest estiu i el govern hi posa pegats, no solucions reals", ha dit. Per Fernández, com a mesura d'urgència, cal una "solució molt més ambiciosa" que garanteixi el subministrament d'aigua. Per això aposta per la interconnexió a Tarragona, que gestioni els accedents d'aigua a l'Ebre, en què les extraccions només es facin per decret d'emergència de sequera; una obra de 8 mesos, segons Fernández, que evitaria l'arribada de vaixells als ports carregats d'aigua.

El candidat popular, preguntat per la regulació del lloguer de temporada, s'hi ha mostrat contrari i, al seu lloc, ha apostat per donar llibertat als propietaris. Fernández ha dit que "les mesures d'hiperregulació han provocat que es dobli el preu del lloguer a Barcelona".

Sobre el sistema de finançament, ha defensat "un millor sistema de finançament per a Catalunya", però --ha dit-- "s'ha de fer amb realisme i teixint aliances".

Pots escoltar aquí també l'entrevista al candidat del PP feta per Ricard Ustrell a "El matí de Catalunya Ràdio":

ARXIVAT A:
PPAlejandro FernándezEleccions Parlament Catalunya 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut