El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest dilluns a la Moncloa, a Madrid (EFE)

Pedro Sánchez continua com a president del govern espanyol "amb més força que mai"

Sánchez s'ha compromès a "treballar sense descans per la regeneració pendent de la nostra democràcia"

Sergi Pont Sánchez/Paula Florit GomilaActualitzat

Pedro Sánchez continua com a president del govern espanyol, "amb més força que mai". Ho ha anunciat en una declaració institucional des del palau de La Moncloa, després dels cinc dies de reflexió que va anunciar arran de l'admissió a tràmit d'una denúncia de Manos Limpias a la seva dona, Begoña Gómez, per tràfic d'influències i corrupció en el sector privat.

"Assumeixo el compromís de treballar sense descans per la regeneració pendent de la nostra democràcia i per l'avanç i la consolidació de drets i llibertats", ha afirmat.

Abans de dir la seva decisió, que ha deixat per als darrers instants de la compareixença, Sánchez s'ha referit a la situació que, assegura, l'ha portat a aturar la seva agenda gairebé una setmana: una "campanya de descrèdit" de què diu que ha estat víctima des de fa 10 anys. "Si acceptem que l'acció política permet l'atac indiscriminat a persones innocents, no val la pena", ha dit.

"He actuat des d'una convicció clara: o diem prou o la degradació de la vida pública condemnarà el nostre futur", ha afegit. "Estem parlant de respecte i de dignitat", ha dit també.
 

"Volem agrair de tot cor les mostres de solidaritat"

Sánchez també ha agraït les mostres de suport que ha rebut des que dimecres va anunciar que volia rumiar-se si seguia o no a La Moncloa. De fet, ha atribuït la seva decisió final, en part, a aquest suport: "Gràcies a aquesta mobilització social que ha influït decisivament en la meva reflexió." 

"La meva dona i jo sabem que aquesta campanya de descrèdit no s'aturarà. Podem amb ella, però el que és important és que volem agrair de tot cor les mostres de solidaritat i d'empatia que hem rebut", ha dit en una compareixença sense preguntes.

Segons ell, el que ha fet des de dimecres no té a veure amb el tacticisme. "Necessitava parar. I sé que la carta que els vaig enviar pot desconcertar, perquè no obeeix a cap càlcul polític", ha afirmat el president espanyol. "A vegades, l'única forma d'avançar, és aturar-se, reflexionar i decidir per on volem caminar", ha afegit.

Pots veure la compareixença sencera aquí:


Sánchez s'ha traslladat a primera hora del matí al palau de La Zarzuela per comunicar-li al rei la seva decisió, que tanca cinc dies de silenci absolut i desenes d'especulacions sobre el seu futur.

 

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut