Els bombers ajudant la dona atrapada a sortir de l'ascensor
Els bombers han rescatat una dona i els seus fills que havien quedats atrapats a l'ascensor (Jero Divino)

Ensurt a l'ascensor inclinat de Ciutat Meridiana en caure el cablejat, amb tres persones a dins

Els bombers les han pogut rescatar i han recollit tot el cadenat que havia quedat penjant sobre les escales

RedaccióActualitzat

El cablejat de l'ascensor inclinat de Ciutat Meridiana s'ha desplomat aquest dimecres quan hi havia tres persones a dins de l'aparell, que han pogut ser rescatades pels bombers.

La cadena de la instal·lació ha caigut sobre les escales cap a tres quarts de vuit del matí, segons ha avançat Betevé. En aquell moment, a l'interior de l'ascensor hi havia una dona amb els seus fills menors d'edat, que no han patit ferides i a qui els bombers han pogut evacuar mitja hora després.

El cablejat ha quedat estès a les escales i no ha ferit cap vianant en caure, tot i que ha anat de poc, segons ha explicat al 324.cat Jero Divino, una veïna que ha presenciat el rescat i n'ha pogut gravar imatges que s'han difós per les xarxes socials:


A la dona l'ha avisat de l'accident la seva filla, que passava per sota de l'ascensor just quan s'ha trencat la cadena:

"Hem sentit un soroll molt fort que venia del 'papamòbil'. A la meva filla no li ha caigut a sobre el cablejat per ben poc."

Els bombers han recollit el cablejat que havia quedat penjant i l'ascensor es manté aturat i sense servei.

L'Ajuntament de Barcelona, que està valorant les causes de l'avaria i revisant la infraestructura, ha destacat que "els sistemes d'emergència han funcionat correctament i l'ascensor s'ha aturat sense provocar cap situació de perill per a les persones que eren dins en el moment de l'avaria". 


El "papamòbil" portava un mes aturat

Segons els veïns, l'ascensor --conegut com el "papamòbil"-- portava un mes parat i l'havien reparat aquest 10 de maig, just abans de les eleccions.

L'ascensor inclinat de Ciutat Meridiana, situat al districte de Nou Barris de Barcelona, es va posar en servei el juliol del 2007. Permet superar els 32,5 metres de desnivell que hi ha entre l'avinguda Rasos de Peguera i el carrer de les Agudes i connectar aquest vial amb l'estació de metro de Ciutat Meridiana.

L'ascensor de Ciutat Meridiana, sobre les seves guies
L'ascensor permet superar 32 metres de desnivell (Wikimedia Commons/Vicens) (Wikimedia Commons/Vicens)

Aquest petit funicular fa un recorregut de 100 metres en dos minuts i mig i té capacitat per a 15 persones.

L'ascensor, que llisca per dues bigues metàl·liques separades un metre i mig entre elles i recolzades sobre pilars, disposa de tres parades i funciona de les set del matí fins a les onze de la nit.

Fa dos anys, la cadena també es va sortir de lloc i va quedar penjant, per una pilota que s'havia colat sota l'ascensor i que, en ser arrossegada, va fer sortir el cablejat de la guia.

ARXIVAT A:
MobilitatBombersAjuntament de Barcelona
Anar al contingut