El mag David Copperfield en un esdeveniment a la ciutat de Washington el 2019 (Europa Press)

Setze dones acusen David Copperfield d'agressió sexual, la meitat quan eren menors d'edat

El mag nega les acusacions sorgides arran d'una investigació del diari The Guardian als Estats Units

Redacció/AgènciesActualitzat

Setze dones han acusat el famós mag nord-americà David Copperfield d'agressió sexual des del 1980 fins al 2014, més de la meitat quan eren menors d'edat, segons una investigació publicada aquest dimecres per The Guardian.

L'edició nord-americana del diari britànic es basa en entrevistes a més de cent persones, documents judicials i registres policials, i inclou denúncies de tres dones que diuen que l'il·lusionista les va drogar abans d'abusar sexualment d'elles i, per tant, mai li van donar el consentiment.

El mag, de 67 anys, que ja ha afrontat acusacions similars en el passat, ha negat les noves denúncies a través dels seus advocats, qualificant-les de "completament falses" i "inversemblants" i ha assegurat que "mai ha actuat inapropiadament amb ningú, i encara menys amb algú menor d'edat".

Les dones que apareixen a la investigació del Guardian expliquen que el van conèixer a través de la seva feina de mag, que l'ha fet mundialment conegut. Altres asseguren que no es van sentir capaces de parlar del que els havia passat fins que va esclatar el moviment Me Too, amb les denúncies al productor Harvey Weinstein el 2017.

El diari recorda que Copperfield ja ha estat sotmès a escrutini per la seva relació amb Jeffrey Epstein -el financer acusat de pedofília i tràfic de menors que es va suïcidar a la presó el 2019-, quan el mag va aparèixer als documents desclassificats per la justícia nord-americana sobre un cas proper a Epstein el gener passat.

Diverses dones denuncien casos molt semblants

Entre les dones que han fet pública la seva denúncia, la majoria sota pseudònim, hi ha Brittney Lewis, que fa sis anys va acusar el mag d'haver-la drogat i agredit sexualment el 1988, quan ella era una model de 17 anys. Ell ho va negar. 

Una altra de les denunciants ha exposat una experiència similar el 1993, quan va acceptar amb una amiga prendre una copa amb l'il·lusionista després d'una actuació i, segons ha relatat, totes dues van ser drogades i incapaces de donar cap mena de consentiment

Algunes de les afectades denuncien que Copperfield els va fer tocaments quan eren menors d'edat o va fer que el toquessin a ell de manera sexual durant una de les seves actuacions en directe. A hores d'ara, el mag encara ofereix uns 500 espectacles l'any en un gran hotel de Las Vegas.

De fet, del seu relat se'n pot extreure un patró comú: ell prometia ajudar-les amb les seves carreres com a models o en el món de l'entreteniment.

També s'exposa el cas d'una denunciant que sent que hauria estat víctima de ciberassetjament pedòfil (grooming), ja que va conèixer el mag el 1991, quan tenia 15 anys, i aquest suposadament li va fer regals i trucades fins que, quan va fer 18 anys, van tenir sexe consentit. Els advocats de Copperfield també han negat aquesta última acusació o "qualsevol altra indecència". Han reconegut, però, que va conèixer l'adolescent i que van tenir una relació consentida i "legal" que va durar quatre anys.

 

ARXIVAT A:
FeminismeEstats UnitsAgressió sexual
Anar al contingut