Begoña Gómez, parella de Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu (EFE)

Manos Limpias admet que la denúncia a Begoña Gómez es basa en notícies que no sap si són certes

Reconeix que no aporta cap prova, només articles de premsa, i diu que és el jutge qui ha de comprovar si la informació que contenen és falsa

RedaccióActualitzat

L'organització d'extrema dreta Manos Limpias ha admès aquest dijous que la denúncia que ha posat contra Begoña Gómez, parella de Pedro Sánchez, es basa en informacions periodístiques que poden ser falses.

En un comunicat Miguel Bernad, líder de Manos Limpias, diu explícitament que no té cap altra informació a banda dels articles publicats, i nega que hagi comès "el més mínim acte falsari":

"Serà ara el jutge instructor qui haurà de comprovar si les informacions periodístiques són certes o no: si no ho són, seran els que les van publicar els que hauran d'assumir la falsedat, però si no són incertes, entenem que la causa judicial haurà de continuar."

Bernad també diu que va posar la denúncia després "d'observar que la Fiscalia no actuava d'ofici" i perquè les informacions "afirmaven presumptes irregularitats que podien ser presumptament delictives".

El líder d'aquesta organització considera "inacceptable" la reacció de Pedro Sánchez per l'admissió a tràmit de la denúncia contra Gómez per part del titular del jutjat 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado.

En aquest sentit, Bernad nega l'acusació de Sánchez que Manos Limpias "formi part d'una campanya de la dreta contra ell", i diu que s'han limitat a "exercir un dret constitucional".

Company de Blas Piñar a Frente Nacional

Manos Limpias i Bernad tenen un llarg historial de denúncies que s'han acabat arxivant, i també una condemna a l'Audiència Nacional per haver intentat extorsionar persones que havien denunciat a canvi de retirar les denúncies.

Fa poc, però, el Suprem va anul·lar aquesta condemna, tot i que va admetre que les pressions que van exercir eren "èticament censurables".

Membre destacat del partit neofranquista Frente Nacional, que va coliderar juntament amb Blas Piñar, va fundar Manos Limpias el 1995 com a sindicat, però gairebé no se li coneix activitat sindical, i sí en canvi molta de judicial, amb multitud de denúncies contra polítics i jutges.

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut