Josep Antoni Duran i Lleida, aquest dimarts, a "El matí de Catalunya Ràdio".
Duran no coneix la proposta que aquest vespre presentarà Artur Mas.
Barcelona

Unió no vol trencar la federació amb Convergència, tot i les diferències al procés sobiranista

Josep Antoni Duran i Lleida afirma que només s'ho rumiarien si el primer pas el donessin els seus socis de federació

Actualitzat

Unió Democràtica no té la intenció de trencar la federació amb CDC, encara que hi hagi diferències en l'estratègia sobiranista. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el líder democristià Josep Antoni Duran i Lleida afirma que només s'ho pensarien si el primer pas el fessin els seus socis de federació: "Si pel que sento i llegeixo Convergència creu que la marca està cremada per determinades qüestions, ho hauran de plantejar. Unió no ho plantejarà, ens ho hauran de plantejar ells i, per tant, si ells volen anar amb un altre partit, si volen un altre tipus de coalició, si creuen que ha arribat el final de la coalició, doncs en parlem. Portem molts anys junts. En parlem amb tota tranquil·litat i ja prendrem decisions."

Josep Antoni Duran considera que ell no ha estat prou crític amb Esquerra Republicana perquè necessitaven el partit de Junqueras per tenir estabilitat parlamentària: "Com que durant molt de temps hem hagut de fer l'onada a Esquerra Republicana, hem estat molt crítics amb el que va ser el tripartit, però van deixar el que van deixar pel que fa a dèficit públic".

Sobre la proposta que Artur Mas presentarà aquest vespre, el líder d'UDC ha confessat que no la coneix. S'espera a escoltar-la abans de pronunciar-se sobre el paper d'Unió. Duran ha recordat que els democristians no són partidaris d'avançar eleccions perquè entenen que hi ha molta feina a fer al marge del debat nacional: "A mi no m'importa tant ser o no ser al govern sinó què fer-hi, quin és el programa que el president de la Generalitat pot dirigir a les forces polítiques. Pel que llegeixo és: fora els partits i anem a fer una candidatura de personalitats. Pot funcionar? No ho sé. Sobretot, quins objectius té aquest futur govern? Parlem-ne".

Duran ha aclarit que Construïm "no és cap projecte polític al marge d'Unió. És, en tot cas, una plataforma de debat entre Unió Democràtica i la societat civil", i que neix després que "els partits hagin perdut tota la credibilitat i la majoria de la gent entén que no són eficaços per resoldre els seus problemes". El líder d'Unió considera que cal fer una reflexió amb gent de fora del partit i que Construïm hauria de ser la plataforma per parlar de diferents assumptes.

Anar al contingut