Una de les últimes fotos de la reina Elisabet II, a Balmoral, on va rebre la primera ministra Liz Truss
Una de les últimes fotos de la reina Elisabet II, a Balmoral
Edimburg

Publiquen el certificat de defunció d'Elisabet II, que va morir "per l'edat avançada"

El document indica que l'hora de la mort van ser les 15.10 hores

RedaccióActualitzat

Elisabet II va morir de vella. El certificat de defunció de la reina recull l'edat com a causa de la defunció de la monarca, que tenia 96 anys.

També hi consta que l'hora exacta de la mort van ser les 15.10 hores del 8 de setembre, unes quatre hores abans de l'anunci oficial.  

El registre civil d'Escòcia ha divulgat un extracte del certificat, en què també s'indica com a professió "sa majestat la reina", una responsabilitat que va exercir durant 70 anys. 

Detall del certificat de defunció de la reina Elisabet II
Detall del certificat de defunció de la reina Elisabet II (Reuters/National Records of Scotland)

El document, en el qual apareix la princesa Anna, filla d'Elisabet II, com a familiar de contacte, estableix el 16 de setembre com la data d'inscripció en el registre. La còpia, però, correspon al dia 26 i està signada pel màxim responsable de l'organisme, Paul Lowe.
 

Ha acabat el dol oficial

Elisabet II va morir al castell de Balmoral, a Escòcia, hores després que Buckingham anunciés que els metges estaven preocupats pel seu estat de salut.

Els familiars més pròxims es van desplaçar fins a la residència reial per acompanyar-la en el final de la vida. 

Des de mesos abans de morir, la reina havia reduït notablement els compromisos públics i des del Palau s'havia informat que tenia problemes de mobilitat. En la celebració del Jubileu de Platí, es va haver d'absentar d'alguns actes. 

Ganyotes, tradició i te amb l'os Paddington: millors moments del Jubileu d'Elisabet II
La reina, en la primera aparició al Jubileu de Platí (Europa Press/Aaron Chown)

Després d'11 dies de dol, el funeral d'estat va ser el 19 d'aquest mes. I tot just el dia 27 es va declarar el final del dol

La reina està enterrada a la capella de Sant Jordi del castell de Windsor, al costat del seu marit, el príncep Felip d'Edimburg. 

Reobren el castell de Windsor

Justament, aquest dijous s'ha reobert al públic el castell de Windsor i centenars de persones s'han acostat a la residència reial amb flors, cartes i missatges de condol. 

Els visitants podran veure la làpida de la difunta monarca al Memorial Jordi VI, pare d'Elisabet II, mort el 1952. 

La làpida de la tomba on hi ha enterrats la reina i els seus familiars
La làpida de la tomba on hi ha enterrats la reina i els seus familiars (Reuters/Royal Colletion Trust/The Dean and Canons )

Abans de la pandèmia, el castell rebia una mitjana d'1,5 milions de visitants cada any. Situat  uns 40 quilòmetres a l'oest de Londres, Windsor era la residència preferida de la reina i on va passar la major part del temps després de l'esclat de la pandèmia. 

 

ARXIVAT A:
Reina Elisabet IIMonarquiaRegne Unit
Anar al contingut