L'exlíder dels Sex Pistols, John Lydon, candidat a representar Irlanda a Eurovisió
Imatge d'arxiu de John Lydon, el 2021 (Europa Press/Dominic Lipinski)

L'exlíder dels Sex Pistols, John Lydon, candidat a representar Irlanda a Eurovisió

Lydon s'enfrontarà a cinc aspirants més amb la cançó "Hawaii", dedicada a la seva dona, que té Alzheimer

Actualitzat

L'artista britànic John Lydon, exlíder del grup Sex Pistols, pot ser l'escollit per representar Irlanda al Festival d'Eurovisió 2023. Així ho ha confirmat aquest dilluns.

Lydon s'hi ha presentat amb la seva banda actual, Public Image Ltd (PiL), i s'enfrontarà a cinc aspirants més. Només un podrà representar el país a l'edició d'enguany, que tindrà lloc a Liverpool, al Regne Unit, aquest mes de maig. 

La llegenda del punk com a cantant i compositor dels Sex Pistols a la dècada dels 70 --quan es feia dir Johnny Rotten-- ha fet una piulada a Twitter on explica la seva intenció de participar en el festival amb la cançó "Hawaii", que ha estrenat el mateix dia de l'anunci. 


Es tracta d'un tema que ha dedicat a la seva dona, Nora Foster, que té Alzheimer, perquè recordi els bons moments viscuts per la parella en els seus viatges a aquestes illes paradisíaques del Pacífic. 


L'escollit per representar Irlanda al festival d'Eurovisió es triarà el 3 de febrer en un programa concurs de la televisió pública del país, el que seria l'equivalent del Benidorm Fest espanyol, que l'any passat va escollir Chanel com a representant d'Espanya.

Els altres candidats a representar Irlanda enguany són ADGY, amb "Too good for your love"; CONNOLLY, amb "Midnight summer night"; K Muni x ND, amb "Down in the rain"; Leila Jane, amb "Wild", i Wild Youth, amb "We are one".

No és el primer cop que John Lydon vol representar Irlanda a Eurovisió. Ho va intentar l'any 2018 amb el tema "Pleased to meet you". Si a algú li pot cridar l'atenció que, tot ser britànic, vulgui representar el país veí, el motiu és que els seus pares són irlandesos.

Irlanda és el país amb més èxits en aquest festival, ja que l'ha guanyat en set ocasions.

L'edició passada d'Eurovisió la va guanyar Ucraïna, amb la cançó "Stefania", de la banda Kalush Orchestra. Com que el país està en guerra, l'organització va preferir que acollís el festival el Regne Unit, que va ser el segon classificat. Serà la novena vegada que el Regne Unit és seu del concurs, tot i que encara no se n'havia fet cap edició a la ciutat de Liverpool. 

 

ARXIVAT A:
TelevisióMúsicaFestival d'EurovisióRegne UnitIrlanda
Anar al contingut