Panoràmica de ciutat de Liverpool, pròxima seu del Festival d'Eurovisió (Pixabay/timajo)
Panoràmica de ciutat de Liverpool, pròxima seu del Festival d'Eurovisió (Pixabay/timajo)

Liverpool serà finalment la seu d'Eurovisió 2023, que la guerra impedeix fer a Ucraïna

L'alcalde de Liverpool ha dit que organitzaran "una festa com no s'ha fet mai" i des d'Ucraïna esperen que es faci notar l'essència ucraïnesa

La ciutat anglesa de Liverpool ha estat l'escollida per organitzar el Festival d'Eurovisió 2023, que es farà al maig. Ha estat la BBC, la televisió pública del Regne Unit i una de les televisions organitzadores, l'encarregada d'anunciar quina serà finalment la seu del festival. 

El Regne Unit va ser el segon classificat en l'Eurovisió d'aquest any. El guanyador va ser el grup Kalush Orchestra, el representant d'Ucraïna. Un país en guerra no pot ser amfitrió del Festival d'Eurovisió i, per aquesta raó, es va decidir que s'organitzés al segon país classificat.

Liverpool, bressol de la banda britànica més coneguda, The Beatles, s'ha imposat a Glasgow, l'altra favorita per ser la pròxima seu d'Eurovisió.

Entre les condicions que havien de complir les ciutats candidates destaca comptar amb un recinte amb capacitat per més de 100.000 espectadors, amb accés ràpid a un aeroport internacional i garantir una àmplia oferta hotelera. 

L'Ajuntament de la ciutat ha celebrat la decisió i ha assegurat que ho fan "en primer lloc, per Ucraïna" i també per "la gent de la magnífica ciutat de Liverpool" i han promès que l'espectacle "serà increïble". L'alcalde, el laborista Roy Gladden, ha dit que organitzaran "una festa com no s'ha fet mai".

 

Odessa, la ciutat ucraïnesa agermanada amb Liverpool, s'ha felicitat per l'elecció.

Kalush Orchesta, el grup ucraïnès que va guanyar la passada edició del festival, ha dit que se sent "trist pel fet que Eurovisió no es pugui fer a Ucraïna". Però ha afegit que confien que la gent de Liverpool serà una càlida amfitriona i que els organitzadors "donaran veritable essència ucraïnesa a Eurovisió 2023".

Serà la novena vegada que el Regne Unit és seu del festival, tot i que encara no s'havia fet cap edició a la ciutat de Liverpool. 

 

 
ARXIVAT A:
Festival d'EurovisióUcraïnaRegne Unit
Anar al contingut