Via Catalana a la Meridiana
Via Catalana a la Meridiana
Barcelona

Els partits que no van anar a la Via Lliure rebutgen l'entrevista "compensatòria" de la CCMA

PSC, PP i Ciutadans han tornat a recórrer a la Junta Electoral per demanar que es retransmeti un acte de la seva campanya

RedaccióActualitzat

Aquest dijous, la Junta Electoral va considerar que la Via Lliure era un acte de campanya i, per tant, obligava TV3 i Catalunya Ràdio a dedicar el mateix temps de la transmissió de la Via als partits que no hi participessin.

Segons la JEC, els mitjans públics catalans podien transmetre la Via Catalana en directe, però, a canvi, havien d'oferir espais informatius als partits que no participaven en la Diada. S'havien de fer en dia festiu, en directe i amb la mateixa durada i franja horària que el destinat a la transmissió de la Via Lliure.

Al matí d'aquest divendres, la CCMA va oferir al PSC, PP, Catalunya Sí que Es Pot, UDC i C's, participar en un espai d'entrevistes que s'ha de fer, simultàniament, a TV3, 3/24, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, aquest diumenge, 13 de setembre.

Les cinc formacions polítiques convocades han rebutjat l'oferiment que se'ls va formular des de la Corporació i han demanat participar en l'elaboració del format de l'espai informatiu.

Inicialment, la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, havia accepta el format d'entrevistes de 30 minuts proposat per la Corporació. Aquest mateix diumenge, però, se n'ha desdit. Argumenten que la CCMA "ha avisat amb molt poc temps de l'entrevista, que a més no s'ha publicitat amb antelació com sí que es va fer amb la manifestació de la Diada".

Catalunya Sí Que Es Pot demana que es transmeti un dels seus actes electorals rellevants.

La CCMA recorda als partits que la competència per determinar els continguts informatius correspon als mitjans públics de comunicació, no als partits polítics, i els reitera l'oferiment de l'entrevista "compensatòria".

PSC, PP i Ciutadans tornen a recórrer a la Junta Electoral

El PSC i el Partit Popular han recorregut davant la Junta Electoral el format ofert per la CCMA.

Els populars no estan d'acord amb el format d'entrevistes i havien demanat una negociació entre els mitjans i els partits per acordar quina emissió fer i sota quins paràmetres. El PPC espera ara que la Junta Electoral obligui que hi hagi una negociació.

Finalment, Ciutadans també ha optat per enviar un recurs a la JEC. Reclama una compensació concreta: "que es retransmeti en directe l'acte central de campanya electoral de C's, que es farà el dia 20 al Fòrum de Barcelona".

Anar al contingut