Comunicat

La CCMA reitera l'oferiment d'entrevista "compensatòria" als partits que no van participar en la Via Lliure

PSC, PP, Catalunya Sí que es Pot, UDC i C's van rebutjar divendres la invitació que se'ls va formular des de la Corporació i demanen participar en l'elaboració del format de l'espai informatiu. La Corporació els recorda que la competència per determinar els continguts informatius correspon als mitjans públics de comunicació, no als partits polítics.

Actualitzat

Divendres 11 de setembre al matí, la CCMA va oferir al PSC, PP, Catalunya Sí que es Pot, UDC i C's, participar en un espai d'entrevistes que s'ha de fer, simultàniament, a TV3, 3/24, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, diumenge 13 de setembre, en directe i amb la mateixa duració i franja horària que el destinat a la transmissió de la Via Lliure. Aquest espai informatiu es va programar en compliment del que ha dictat la Junta Electoral Central en el seu acord de data 10 de setembre de 2015, per compensar els partits que no participaven a la Via Lliure.

Les cinc formacions polítiques convocades han rebutjat l'oferiment que se'ls va formular des de la Corporació i han demanat participar en l'elaboració del format de l'espai informatiu. Des de la Corporació se'ls ha comunicat avui mateix que no és possible la negociació del format amb les forces polítiques i se'ls ha reiterat l'oferiment de compensació mitjançant entrevistes.

A la resposta, se'ls ha argumentat que l'espai informatiu amb format d'entrevista que els partits rebutgen s'ajusta de forma estricta a les condicions establertes a l'acord de la JEC.

Així mateix, la Corporació ha recordat a les formacions polítiques que la JEC no preveu que les mesures compensatòries hagin de ser negociades i consensuades entre la CCMA i les candidatures, sinó que, tal com s'indica a l'acord, han de ser "ofertes" a les candidatures per part de la CCMA.

Anar al contingut