Berlín

El rescat de Grècia costarà 120.000 milions en tres anys, el triple del que es preveia

Grècia necessita fins a 120.000 milions d'euros per fer front la crisi financera i per evitar la fallida, segons ha anunciat el director del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, en una reunió amb tots els grups del Parlament alemany. La xifra, donada a conèixer pel parlamentari verd alemany Jürgen Trittin després de la reunió, gairebé triplica les previsions d'ajuda a Grècia fetes per l'FMI i la Unió Europea. Strauss-Kahn ha comunicat igualment als grups parlamentaris alemanys que, segons Trittin, per ara no s'ha de parlar, malgrat tot, d'una reestructuració del deute de Grècia. Això sí, Strauss-Kahn ha dit molt clar que a causa de Grècia la confiança en la zona euro està en joc.

Actualitzat
A la reunió amb els parlamentaris, a més de Dominique Strauss-Kahn, hi havia el president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, i el ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble.

El líder dels Verds ha comentat que hi ha consens entre l'FMI i la Unió Europea per augmentar dràsticament les ajudes financeres a Grècia, a la qual es donarà suport durant un període de tres anys.

La Comissió Europea ha assegurat que la reestructuració del deute grec "no és una opció" i ha deixat clar que no forma part de les negociacions a Atenes entre la CE, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional per una banda, i el govern de Grècia, de l'altra. "No hi ha cap escenari de reestructuració del deute", ha afirmat a Brussel·les el portaveu europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Amadeu Altafaj, amb referència a les negociacions que es duen a terme a la capital grega sobre la crisi financera a Grècia.

El portaveu de la Comissió ha seguit la línia manifestada a Tòquio pel president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, que va dir que no es considera la possibilitat que Grècia posposi el pagament d'una prima a deu anys, d'uns 9.000 milions d'euros, que venç aquest 19 de maig.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut