Vincenzo Nibali és el nou líder del Tour. (Foto:EFE)
Ciclisme

Vincenzo Nibali s'imposa en la desena etapa del Tour, en una jornada marcada per l'abandó d'Alberto Contador

Vincenzo Nibali s'imposa amb una exhibició de potència i autoritat davant la resta de rivals. El corredor del conjunt d'Astana recupera el mallot groc del liderat en detriment del francès Gallopin, que ha vist com la muntanya i Nibali li prenien totes les aspiracions al Tour.

Actualitzat

Vincenzo Nibali s'ha imposat amb una exhibició de potència i autoritat davant la resta de rivals. El corredor del conjunt d'Astana recupera el mallot groc del liderat en detriment del francès Gallopin, que ha vist com la muntanya i Nibali li prenien totes les aspiracions al Tour.

Ha estat una de les etapes més complicades de l'edició d'aquest any de la ronda francesa, que ha sorprès més d'un. Els primers compassos de l'etapa ja han provocat el primer contratemps per als favorits, amb la baixa d'Alberto Contador. Després d'una forta caiguda, el corredor madrileny ha volgut continuar malgrat les greus ferides que s'ha fet.

El gran desavantatge respecte al grup dels líders i el dolor per la caiguda han acabat amb les aspiracions de Contador en la cursa francesa. Contador ha decidit abandonar, i ja és el segon aspirant al mallot groc que abandona, després del vigent campió, Chris Froome.

"El Purito" Rodríguez ha tingut la victòria a les mans

El corredor de Parets ha estat un dels escapats des de l'inici de l'etapa. El català ha lluitat fins al final i ha creat emoció fins a l'últim moment. El corredor ha decidit atacar en solitari el penúltim port de muntanya (dels 4 que tenia l'etapa), en una exhibició davant la resta de corredors, que no han pogut neutralitzar l'escapada fins a la baixada. L'home del Katusha buscava la victòria d'etapa i no ha estat fins als últims 5 quilòmetres que ha decidit atacar de nou.

L'aparició de Nibali ha trencat els somnis de victòria catalana. El corredor italià, amb el suport del seu company d'equip Scarponi, ha arrencat en els últims 2 quilòmetres i ha neutralitzat Purito. Nibali ha passat com un avió i ha estat impossible per al Purito frenar-lo. Tot i perdre l'etapa, el Purito es col·loca com a líder de la muntanya, amb 51 punts, 17 punts més que el segon, Thomas Voeckler. Canvis també en la general. Lideratge de Nibali, amb 2.23 respecte al segon, Richie Porte, i amb 2.47 del tercer, el murcià Alejandro Valverde.

Aquest dimarts, jornada de descans al Tour, en què els corredors ja prepararen l'assalt als Alps.

Anar al contingut