Julen Agirrezabala i Unai Simón en un entrenament
Julen Agirrezabala i Unai Simón en un entrenament (Athletic Club)

L'estratègia de l'Athletic que pot deixar sense Zamora Ter Stegen

Ernesto Valverde, des de la graderia per sanció, va canviar de porters al minut 61 de partit

El Celta de Vigo va remuntar l'Athletic Club a Balaídos (2-1). Els gallecs van sumar els tres punts gràcies als gols de Swedberg (68') i Hugo Álvarez (71'). La victòria consolida el conjunt de Claudio Giráldez, que necessita només dos punts dels sis que queden per disputar. Raúl García va silenciar l'estadi amb un gol al temps afegit, però García Verdura va anul·lar-lo per falta seva en la disputa de la pilota.

Un canvi que pot valdre un Zamora

Amb la victòria momentània per la mínima dels bascos, Jon Aspiazu (segon entrenador i encarregat de dirigir l'equip per la sanció federativa a Ernesto Valverde) va decidir moure la banqueta. Al minut 61 de partit, entraven al camp Iñaki Williams, Raúl García i el segon porter, Julen Agirrezabala. Ja és estrany un canvi de porter en un partit sense lesió prèvia, encara més en un minut tan concret com aquest.

Té la seva explicació. Pel trofeu Zamora, un porter ha de jugar, com a mínim, 60 minuts perquè els comptabilitzi el partit. Ara, Unai Simón va líder al rànquing amb un coeficient de 0,94 --l'únic dels 15 primers que és inferior a 1-- amb 33 gols rebuts en 35 partits. Per aquest motiu, l'Athletic va canviar-lo pel porter que amb les seves aturades a Copa va fer sortir la gavarra 40 anys després.

Tanmateix, els canvis, casualment, no només no van fer efecte, sinó que els locals van capgirar el marcador. El Celta necessitava guanyar per allunyar-se de la zona de descens i l'Athletic, ja classificat per jugar competició europea, només tenia una remota possibilitat de classificar-se per a la Champions.

Ter Stegen ho té molt complicat, però està viu en la lluita

La temporada del FC Barcelona ha estat molt fluixa, sobretot en defensa. Un dels factors que va fer guanyar la lliga a Xavi la temporada passada, ha estat el tendó d'Aquil·les dels blaugranes. Ter Stegen ha encaixat 26 gols en 25 partits disputats. L'alemany va estar fora dels terrenys de joc des de finals de novembre fins als inicis de febrer per una lesió lumbar.

Si vol optar al premi, primer haurà de disputar els partits contra Almeria, Rayo i Sevilla (ha de jugar, mínim, 28 partits per optar al premi). Després, millorar el coeficient actual que té (1,04), és a dir, encaixar el mínim de gols possibles. Si el vent bufa a favor seu, haurà d'esperar que Unai Simón encaixi més gols i la resta de porters que té per davant no millorin els seus registres.

Ara, després d'Unai Simón, els millors col·locats són Remiro (Reial Societat), Mamardashvili (València) i Oblak (Atlètic de Madrid).