Boston Athletic Association
Curses de resistència

Mor Dick Hoyt, el pare que corria maratons empenyent la cadira del seu fill amb paràlisi cerebral

Dick Hoyt va córrer més de 1.000 curses amb el seu fill Rick i van creuar plegats els Estats Units en bicicleta

Redacció Esport3Actualitzat

Dick Hoyt sempre va ser un exemple, un "pare coratge", conegut mundialment per participar en més de 1.000 curses al costat del seu fill Rick, que va néixer amb paràlisi cerebral. Dick Hoyt ha mort als 80 anys, després d'un temps lluitant contra greus problemes de salut, però la imatge de Hoyt empenyent la cadira del seu fill ha quedat viva per sempre com a exemple de superació.

El 1977, Dick Hoyt, aficionat a les curses de resistència, va portar-hi el seu fill per primer cop i el nen li va dir que "durant la cursa es va sentir com si no estigués malalt". A partir d'aquell moment, en Dick va anar amb en Rick a totes les curses i es va adaptar a les necessitats del seu fill amb tota mena d'enginys per poder córrer plegats.

El "Team Hoyt" va ser el primer duo d'acabar una Ironman, és a dir: 5,386 km nedant, 42,1 km corrent i 180 km amb bicicleta. Tota una gesta en la qual Dick va tirar una petita barca en què anava Rick, va empènyer la seva cadira corrent i va pedalar pels dos en un tàndem. El 1992 van creuar els Estats Units amb bicicleta, completant 6.000 km en un mes i mig.

Junts van formar un equip inspirador que va protagonitzar l'espot de La Marató de TV3 l'any 2010, dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

 

Anar al contingut