Espanyol

L'Espanyol encaixa una cruel derrota contra el Sevilla i ja és cuer en solitari (0-2)

Passen les jornades i no acaba d'arribar la reacció esperada. L'Espanyol continua renyit amb el gol, i així és impossible guanyar partits. De fet, en tota la temporada, l'equip blanc-i-blau només n'ha guanyat tres. L'últim, fa tres mesos i mig. La ratxa, ara, és de 14 jornades sense guanyar. Davant del Sevilla, els de Pochettino van merèixer més, però la victòria es va escapar amb dos gols de Kanouté quan l'Espanyol jugava amb deu per una rigorosa expulsió de Lola. Els blanc-i-blaus ja són cuers en solitari i la pròxima jornada visitaran el Camp Nou en una situació desesperada.

Al començament del partit, Mauricio Pochettino es va reservar a la banqueta la carta Tamudo-De la Peña. L'Espanyol va sortir amb molta empenta i, en el minut 5, Luis García, amb una rematada poc ortodoxa, va posar a prova Palop. Poc després, el col·legiat Turienzo Álvarez va passar per alt un penal per mans de Squillaci dins l'àrea visitant i es va guanyar les protestes dels espanyolistes.

La primera ocasió perillosa dels andalusos va ser un llançament de Romaric que va refusar Kameni. També força clara va ser una nova aproximació dels blanc-i-blaus, en què Luis García no va poder aprofitar a boca de gol una bona centrada de Nené. Pel Sevilla, Jesús Navas també va donar un bon ensurt als locals amb un xut desviat després de robar-li la cartera a Sergio Sánchez. I abans del descans, la tercera gran ocasió de l'Espanyol va tenir una altra vegada com a protagonista Luis García, que va xutar als núvols davant de Palop.

Kanouté aprofita la inferioritat numèrica de l'Espanyol

En la represa, Pochettino va donar entrada a Iván de la Peña per buscar més profunditat ofensiva, i ja en el primer minut de la segona part Luis García va disposar d'una nova ocasió per marcar, però Palop va poder atrapar el xut. L'asturià, que no marca des de la sisena jornada, va demostrar de nou que continua barallant-se amb el gol. Aquesta ocasió va despertar de cop un adormit Sevilla i Kameni va haver de fer dos aturades de mèrit per evitar el primer gol visitant.

L'Espanyol no va perdre mai la cara al partit i, en el minut 60, Coro va tenir una claríssima doble oportunitat per inaugurar el marcador. Però de forma increïble, l'home dels gols decisius no va poder marcar. David Prieto va evitar de forma miraculosa les dues rematades del jugador gironí sobre la mateixa línia de gol. A la banqueta blanc-i-blava no s'ho podien creure. I de la incredulitat es va passar a la indignació quan quatre minuts després l'àrbitre Turienzo Álvarez va expulsar de forma molt rigorosa Lola. El serbi va marxar del terreny de joc molt enfadat amb la decisió del col·legiat.

Amb superioritat numèrica, l'Espanyol va començar a patir i el Sevilla es va abocar a l'atac per buscar el gol de la victòria. Renato va estavellar un cop de cap al pal i poc després Romaric també es va topar amb la fusta després que Kameni desviés amb molts problemes l'esfèrica. I quan faltaven set minuts pel final va arribar una autèntica galleda d'aigua freda quan Kanouté va fer el 0-1 amb un cop de cap i va avançar-se a Pareja. Sense temps per reaccionar, Tamudo va entrar per jugar el tram final del partit. Però el capità, que reapareixia després de dos mesos i mig de baixa, va haver de veure com Kanouté va establir el definitiu 0-2. La ratxa, ara, és de 14 jornades sense guanyar i la setmana que ve toca visitar al Camp Nou. Un panorama cada vegada més negre.