Mundial

L'Argentina es desfà de Mèxic i s'enfrontarà amb Alemanya en una final anticipada (3-1)

L'Argentina de Leo Messi ha complert els pronòstics i s'ha classificat per als quarts de final del Mundial de Sud-àfrica. Els argentins es van desfer sense problemes de Mèxic per 3-1. Tévez va inaugurar el marcador en el minut 25, tot i que es trobava en un clamorós fora de joc, i Higuaín, en el 33, va fer el segon aprofitant un regal d'Osorio. En l'inici de la represa, de nou Tévez, amb un golàs, va sufocar qualsevol intent de revolució mexicana. "Chicharito" Hernández, en una acció de crac, va fer el gol de l'honor dels asteques en el minut 71. Ara l'equip de Diego Armando Maradona es creuarà amb un os dur de rossegar com Alemanya en una final anticipada.

Dos blaugrana, Leo Messi i Rafa Márquez, es van saludar efusivament abans de l'inici del partit. Però poc va durar la cordialitat entre els dos companys d'equip, ja que el central mexicà no va tenir miraments a l'hora d'entrar amb duresa sobre l'astre argentí. El duel va començar amb un primer avís de Messi, que continua sense veure porteria en aquest Mundial. Tot i això, l'Argentina encara no ha necessitat de la millor versió del crac blaugrana per avançar amb pas ferm cap als quarts de final.

En una reedició de l'enfrontament de vuitens de final de fa quatre anys en el Mundial d'Alemanya, l'Argentina ha tornat a complir els pronòstics i ha barrat el camí de Mèxic, que s'hauria pogut avançar amb un xut llunyà de Salcido que es va estavellar al travesser.

Els homes de Javier Aguirre van començar amb molta empenta i Guardado va tenir una nova ocasió per als mexicans, però la rematada va sortir fregant el pal. L'Argentina no ho estava passant gens bé fins que en el minut 25 tot va canviar. L'àrbitre italià Roberto Rossetti no va veure que Tévez es trobava en un clamorós fora de joc i "El Apache" no va desaprofitar la greu errada del col·legiat per fer l'1-0. Les protestes dels jugadors mexicans van ser infructuoses i el gol il·legal va acabar pujant en el marcador.

Aquest gol va fer molt de mal als mexicans, i només set minuts després Higuaín va aprofitar una greu errada d'Osorio per fer el segon i situar-se com a "pichichi" en solitari de la competició amb quatre dianes. Abans del descans, els argentins encara haurien pogut incrementar el seu avantatge, però ni Di Maria ni Higuaín van estar encertats. En el camí cap al túnel de vestidors es van escalfar els ànims i es va produir una picabaralla entre els jugadors de tots dos equips mentre Maradona intentava posar-hi pau.

Gol de l'honor de "Chicharito" Hernández

A la represa, l'Argentina va jugar a favor del temps i Mèxic va intentar salvar l'honor i acomiadar-se amb la màxima dignitat possible. En el minut 71, "Chicharito" Hernández, el jugador amb més qualitat de la seva selecció, va fer el definitiu 3-1 en una acció d'autèntic crac que va culminar amb un xut inapel·lable a l'escaire.

Els mexicans van seguir lluitant i Demichelis va evitar més mals per als argentins traient sota els pals una rematada de Barrera que anava al fons de la porteria. I ja en temps de descompte, Messi hauria pogut estrenar-se com a golejador en aquest Mundial, però es va topar amb un encertat Óscar Pérez, que va desviar el seu xut a córner. Al final, victòria argentina amb una dosi de polèmica i màxima efectivitat. El pròxim rival dels homes de Maradona en els quarts de final serà ni més ni menys que Alemanya, l'equip més en forma del campionat. Un partit que molts ja qualifiquen de final anticipada. Potser arriba l'hora que aparegui el millor Leo Messi.