Roglic va guanyar la Volta 2023 al davant d'Evenepoel i Almeida (@VoltaCatalunya)
Ciclisme

La Volta fa públic l'itinerari de la 103a edició amb tres finals de muntanya

La Volta Ciclista a Catalunya ha anunciat el recorregut de la seva 103a edició, que es disputarà entre els dies 18 i 24 de març del 2024, amb tres arribades en altura, seus inèdites i retorns molt esperats

Arcadi AlibésActualitzat

S'ha completat el trencaclosques i l'organització de la Volta ciclista a Catalunya ha fet públic el recorregut de l'edició d'aquest any, que serà la número 103 de la històrica cursa catalana. Hi ha moltes novetats, però la prova tornarà a començar a Sant Feliu de Guíxols i acabarà a la muntanya de Montjuïc, a Barcelona.

La Volta tornarà a tenir per segon any consecutiu tres arribades en altura, i és que a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Vallter i Port Ainé s'hi suma la berguedana Queralt, que es viurà el penúltim dia de cursa. Així doncs, la prova descobrirà seus inèdites en la seva història, com les del mateix santuari de Queralt i Viladecans, que acolliran arribades d'etapa, i Altafulla, que serà protagonista amb una sortida d'etapa.

També hi haurà retorns molt esperats, com els de Berga, que serà sortida d'etapa després de sis dècades de l'última visita; Lleida, que torna per la porta gran amb una arribada d'etapa onze anys després, o les sortides des de Sort i Sant Joan de les Abadesses.

Itinerari de la prova

  • Etapa 1. Dilluns 18 de març: Sant Feliu de Guíxols--Sant Feliu de Guíxols
  • Etapa 2. Dimarts 19 de març: Mataró--Vallter / Setcases (Vall de Camprodon)
  • Etapa 3. Dimecres 20 de març: Sant Joan de les Abadesses--Port Ainé (Pallars Sobirà)
  • Etapa 4. Dijous 21 de març: Sort (Pallars Sobirà)--Lleida
  • Etapa 5. Divendres 22 de març: Altafulla--Viladecans
  • Etapa 6. Dissabte 23 de març: Berga--Queralt
  • Etapa 7. Diumenge 24 de març: Barcelona--Barcelona

Pel que fa a la participació, encara és d'hora per concretar-la, però l'eslovè Tadej Pogacar ja ha anunciat el seu desig de participar-hi i d'intentar succeir el seu compatriota Primoz Roglic en el palmarès de la prova.

Anar al contingut