Barça

La pèrdua de la Lliga davant l'Atlètic tanca una temporada per oblidar del Barça

Amb l'empat contra l'Atlètic, el Barça tanca una temporada per oblidar on només ha pogut sumar un títol: la Supercopa d'Espanya en l'inici de la temporada. Els factors extraesportius han trasbalsat el dia a dia del Barça al llarg de la temporada i han provocat un desgast psíquic afegit a uns esportistes de per si habituats a conviure amb la pressió.

Actualitzat

Amb l'empat contra l'Atlètic, el Barça tanca una temporada per oblidar on només ha pogut sumar un títol: la Supercopa d'Espanya en l'inici de la temporada. Els factors extraesportius han trasbalsat el dia a dia del Barça al llarg de la temporada i han provocat un desgast psíquic afegit a uns esportistes per si sols habituats a conviure amb la pressió. Una muntanya russa emocional que es va posar en marxa de forma virulenta el 19 de juliol del 2013, en pretemporada, amb l'anunci de la recaiguda del càncer de Tito Vilanova. A corre-cuita, el club havia de buscar un substitut al tècnic de Bellcaire d'Empordà, i en només quatre dies ja l'havia trobat: l'argentí Gerardo "Tata" Martino, que era presentat el 26 de juliol.  

Des de l'estiu passat, les informacions al voltant dels problemes de Messi amb Hisenda no han deixat de succeir-se, i la denúncia de la Fiscalia contra el jugador i el seu pare per suposat frau fiscal va derivar en la visita del davanter argentí als jutjats de Gavà, malgrat que amb anterioritat havia pagat gairebé 25 milions d'euros per solucionar qualsevol possible irregularitat. L'endemà de la vista, Messi queia lesionat a Almeria en partit de Lliga, un trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cuixa dreta que el tindria tres setmanes de baixa. Poc després de reaparèixer, una altra lesió similar al mateix múscul, però de la cuixa esquerra, en el transcurs d'un Betis-Barça, l'obligaria a estar dos mesos allunyat dels terrenys de joc.

Durant la seva absència, el brasiler Neymar va exercir de líder i va tirar del carro, fins que al gener va ser ell qui es va situar en l'ull de l'huracà, de forma involuntària, per diversos motius. La polèmica pel ball de xifres del seu fitxatge es va barrejar amb la lesió soferta al camp del Llevant i el "cas Neymar" va acabar esquitxant de tal manera la directiva blaugrana que va empènyer el president Sandro Rosell a presentar la dimissió aquest 23 de gener.

Ja amb Josep Maria Bartomeu al capdavant de l'entitat, a principis d'abril, un altre fet extraesportiu amenaçava de fer trontollar un altre cop la nau blaugrana: la decisió de la FIFA de sancionar el Barça i no deixar-li fitxar jugadors com a represàlia per la suposada inscripció i contractació irregular de futbolistes menors d'edat. L'obtenció de la suspensió cautelar de la sanció, uns dies més tard, no va servir ni tan sols per posar una mica de color a un mes d'abril terriblement trist i cruel, que el dia 25 va patir la tràgica notícia de la mort de Tito Vilanova. El tancament d'un cercle roí i cruel fora dels terrenys de joc.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut