Ai Ogura s'estrena com a guanyador d'un Gran Premi (EFE)
MotoGP

Ai Ogura guanya amb gran autoritat en Moto2 al circuit de Jerez

Tot i córrer amb el canell acabat d'operar, Arón Canet acaba en una meritòria segona posició. En Moto3, victòria del mallorquí Izan Guevara.

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

El japonès Ai Ogura ha dominat la cursa de Moto2 de cap a cap, des de la sortida, fins al final. Ningú no li ha pogut fer ombra. El pilot valencià Arón Canet ha acabat segon, quan tot just dimarts li van donar l'alta després d'haver-li operat el canell el dia abans.

Ogura, que partia del primer lloc de l'engraellat a l'haver estat el més ràpid en la classificació, ha mantingut aquesta posició tota la cursa amb gran autoritat. El pilot de Corberà Arón Canet s'ha posat segon i l'italià Tony Arbolino, tercer. El líder del Mundial, el també italià Celestino Vietti, circulava en el grup perseguidor, en el 6è lloc després de les 5 primeres voltes. Canet i Arbolino es barallaven pel segon lloc, cosa que beneficiava Ogura, que liderava sense problemes, sense que li trepitgessin els talons.

 

Les caigudes

A la volta 7, l'anglès Sam Lowes se n'ha anat a terra tot sol i ha quedat fora de cursa. Una volta més tard, ha estat el tailandès Somkiat Chantra, un altre teòric aspirant a podi, qui ha caigut quan intentava atrapar els primers. Al davant, Ogura, Canet i Arbolino, per aquest ordre, dominaven sense gaires dificultats. A la volta 9, una altra caiguda: l'anglès Jake Dixon ha acabat fent caure el murcià Fermín Aldeguer, a la volta 10, a l'intentar un interior quan no tenia prou espai.

A 12 voltes per al final, el madrileny Augusto Fernández mirava d'enllaçar amb el triplet capdavanter, on Ogura seguia liderant amb autoritat. El japonès, a poc a poc, anava agafant més metres sobre un Canet que corria lesionat. A 4 voltes per al final estava clar que Ogura, tret de caiguda inesperada, seria el vencedor. Tenia gairebé 2 segons d'avantatge sobre Arón Canet. El de Corberà, per la seva banda, li portava 1,2 segons a Tony Arbolino. El podi semblava decididit del tot. I així ha estat. El triomf d'Ai Ogura ha suposat la primera victòria de la seva vida, després de 60 curses, tercer podi consecutiu per al japonès el 2022 i una bona retallada de punts sobre el líder del Mundial, l'italià Celestino Vietti, que ha acabat 6è. Arón Canet ha acabat segon, i Tony Arbolino, tercer.    

Izan Guevara s'imposa a Moto3

Primera victòria de la temporada d'Izan Guevara en una emocionant cursa de Moto3. Ha estat el segon podi de l'any per al mallorquí.

Després de la sortida, el valencià Sergio García ha arribat en primer lloc al primer revolt, però ràpidament el mallorquí Izan Guevara l'ha superat. Guevara ha marcat un ritme molt ràpid que només el valencià Jaume Masià i el brasiler Diogo Moreira han pogut seguir. Han estat unes primeres voltes rapidíssimes, fregant el rècord del circuit. Quan el ritme ha baixat una mica, Masià s'ha posat líder a la 6a volta.

La diferència que tenien els quatre primers s'ha anat reduint progressivament i els perseguidors, el turc Deniz Öncü i el barceloní Xavi Artigas, s'han afegit al grup capdavanter arribat al primer terç de la cursa de 22 voltes. L'italià Denis Foggia, que partia a un sol punt de García en la lluita pel liderat de la categoria, circulava molt allunyat, en la 14a posició. Els canvis de líder han marcat la cursa.

Izan Guevara ha tornat al comandament de la prova i el grup capdavanter s'ha reduït a 6 unitats a l'augmentar el ritme el jove mallorquí de 17 anys, a 11 voltes per al final. Öncü, Masià, Guevara, Garcia, el japonès Sasaki i Artigas eren els components del grup davanter a 5 voltes del final i d'entre ells havia de sortir el podi.

Izan Guevara al davant d'Öncü en els instants finals del GP d'Espanya de Moto3 (EFE)

A falta de tres voltes, intent d'Öncü i Masià per escapar-se del grup, però no ho han aconseguit. Tot apuntava que la cursa es decidiria en l'última volta, i així ha estat. Uns últims revolts molt emocionants, amb els pilots buscant la millor traçada, han acabat amb un últim avançament d'Izan Guevara que ha acabat sent el vencedor, superant Sergio García, segon, i Jaume Masià, tercer.

La mala cursa de l'italià Dennis Foggia, segon del Mundial i que en cap moment no ha estat capaç de tenir protagonisme, més enllà de perdre molt de temps a mesura que la cursa avançava, permet a Sergio García tenir ara 21 punts d'avantage sobre ell al capdavant del Mundial de la categoria.

Anar al contingut