Futbol

Iñaki Williams es va sentir "humiliat" pels crits racistes que va rebre a l'RCDE Stadium

El davanter de l'Athletic Club ha declarat com a testimoni davant del titular de jutjat d'instrucció número 2 de Cornellà de Llobregat, que arran d'una querella de la Fiscalia investiga dos seguidors del club blanc-i-blau pels insults racistes al jugador negre del conjunt basc en un partit disputat al gener de 2020

Agència EFEActualitzat

El futbolista de l'Athletic de Bilbao Iñaki Williams ha afirmat, aquest dimecres davant del jutge, que es va sentir "humiliat" pels insults racistes que li van dirigir dos aficionats de l'RCD Espanyol la temporada passada i que l'indigna que fets d'aquesta naturalesa continuïn passant en el segle XXI.

Segons han informat fonts judicials, Williams ha comparegut aquest dimecres com a testimoni per videoconferència davant del titular de jutjat d'instrucció número 2 de Cornellà de Llobregat (Barcelona), que arran d'una querella de la Fiscalia investiga dos seguidors del club blanc-i-blau pels insults racistes al jugador negre de l'Athletic Club, en un partit disputat el gener de 2020 a l'RCDE Stadium.

El davanter de l'equip basc ha denunciat davant del jutge que es va sentir "humiliat" pels crits racistes que, segons ha relatat, va sentir d'una part de la grada quan es retirava del camp, una vegada que havia estat substituït en el partit disputat a l'estadi de Cornellà-el Prat la temporada passada, abans que l'Espanyol baixés a Segona Divisió.

El jutge també havia citat els dos investigats en la causa, si bé un d'ells s'ha acollit al dret de no declarar i l'altre no ha anat al jutjat, segons les fonts. La causa es va obrir arran d'una querella pionera de la Fiscalia de Delictes d'Odi de Barcelona per insults racistes a la grada d'un partit de futbol, ​​en què acusava dos seguidors de l'Espanyol de delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques.

La investigació va començar arran de la denúncia presentada davant la Fiscalia per la Lliga Nacional de Futbol, ​​que està personada com a acusació en la causa, en què relatava els insults racistes proferits quan Williams era substituït en el terreny de joc i que va rebre d'un sector de la grada de l'Espanyol. Segons la Fiscalia, es va tractar de "crits de menyspreu cap a la seva persona, amb la indubtable intenció d'humiliar i lesionar la seva dignitat per motius racistes".

Concretament, segons la querella, un sector d'una grada de l'Espanyol va acomiadar el jugador cridant-li 'uh, uh, uh, uh', una onomatopeia que reprodueix els sons emesos pels micos i que, segons la Fiscalia, "ha estat proferida en diverses ocasions per grups d'aficionats de diferents països per menyscabar la dignitat dels futbolistes de raça negra".

La Fiscalia va encarregar una investigació als Mossos d'Esquadra, que van aconseguir identificar els autors dels insults després d'examinar les imatges de les càmeres de seguretat i gràcies a la informació facilitada per l'Espanyol sobre els titulars de les localitats d'on procedien els crits. Les investigacions policials van permetre identificar tres seguidors presumptament relacionats amb els insults racistes, un d'ells menor d'edat.

Els dos adults identificats van ser citats en qualitat d'investigats davant els Mossos d'Esquadra: un d'ells es va acollir al dret de no declarar i l'altre no va acudir a la comissaria, com ha passat avui també davant del jutge.

Anar al contingut