El dominicà Ángel Delgado supera Bako (acb Photo / A. Arrizabalaga)
BÀSQUET

El Baxi, superat a Bilbao en el tram final (89-82)

El Baxi Manresa ha vist com el Bilbao d'Àlex Mumbrú, que ha sumat la sisena victòria seguida, era molt superior en l'últim quart a Miribilla

Inici trepidant a Miribilla entre dos equips en un gran moment. Possessions curtes i intercanvi de cistelles, amb Yankuba Sima sobresortint. Chima Moneke, que s'havia perdut el partit de dimecres a Turquia, ha reaparegut amb moltíssima presència. Però els de Pedro Martínez no han pogut obrir forta per culpa del 0 de 9 en triples en la primera meitat.

La festa del triple manresà ha arribat en el tercer quart, amb una ratxa que ha fet trontollar els d'Àlex Mumbrú. Potser hauria estat letal a l'inici de temporada, però el Bilbao és ara més sòlid. Ha remuntat els 10 punts, amb Rafa Luz, Luke Hakanson i Andrew Goudelok, molt encertats des del perímetre, i amb Ángel Delgado plantant cara al físic interior bagenc. Han estat els artífexs del 25 a 15 en l'últim quart, on el Baxi no ha trobat la mateixa inspiració.

Mirotic, letal en el Barça-Obradoiro

Primer quart absolutament igualat al Palau entre Barça i Monbus Obradoiro, 19-19, amb bons percentatges d'encert per part dels dos equips en tirs de 2; un 60% per als blaugranes i un 71% per als gallecs. L'equip de Sarunas Jasikevicius ha intentat córrer, però Obradoiro ha disposat d'un bon balanç defensiu que no ha permès cistelles fàcils. Ellenson i Birutis, d'Obradoiro, amb 7 punts, han estat els màxims anotadors d'aquest primer parcial. En el segon quart, el Barça, amb Jokubaitis i Nagy en pista, ha continuïtat amb poca fluïdesa en el seu joc, que ha provocat un 0 a 4 de sortida per Obradoiro (19-23).

En contrapartida, els gallecs s'han començat a carregar de personals. El poc encert des de la línia de tres punts dels de Moncho Fernández , 2 d'11, ha significat que el marge no s'incrementés. En canvi, una cistella de Mirotic a 4:30 per al final del segon part ha posat per davant el Barça (26-24) per primer cop en aquest parcial. Els percentatges d'encert han davallat molt en aquest segon període, 40 per al Barça i 53 per a l'Obradoiro. Un triple del montenegrí Mirotic ha significat el màxim avantatge del Barça (31-27) a dos minuts per al final del quart; i un altre triple de Smits l'ha posat set per damunt (34-27). Però hi ha hagut una jugada de cinc punts per als gallecs -triple de Robertson i dos tirs lliures i una cistella de dos d'Okouo- i, en un tres i no res, s'ha tornat a equilibrar el marcador (34-34). Un triple de Sergi Martínez sobre la botzina ha significat que el Barça marxés al vestidor tres punts per sobre (37-34).

Victòria a cops de triple

El Barça, en la represa, ha continuat controlant el rebot, i això els ha permès córrer més i establir un 7 a 2 de sortida (44-36) i el màxim avantatge de 8 punts per als blaugranes, amb 11 punts de Mirotic i 9 de Brando Davies. Reacció del Monbus amb un triple de Robertson que ha posat els gallecs a 3 punts després d'arribar a perdre de 10. Jasikevicius ha hagut de demanar temps mort. Una cistella en l'últim segon de Mirotic ha posat el 57-50 favorable al Barça, i un parcial al tercer quart de 20 a 16. El partit, molt equilibrat, s'ha decidit en el darrer quart. El Barça ha millorat en defensa i el Monbus Obradoiro ho ha començat a acusar. Però no ha perdut la cara al partit; un parcial de 2 a 9 amb un triple de Beliauskas ha tornat a posar l'empat a 59 en el lluminós.

Nikola Mirotic
Els jugadors blaugranes celebrant la victòria al Palau (@FCBbasket)

Una intencionada d'Okouo amb els dos tirs lliures anotats i un triple, tot seguit, de Kuric, ha significat un parcial de 7 a 0 per al Barça i un respir per afrontar els últims sis minuts (66-59). Una situació que ha arribat després de la quarta personal de Birutis, que ha hagut de deixar la pista amb 17 punts. Un triple de Calathes ha donat un punt més de marge al Barça (69-61) i un altre de Kuric (72-61) han posat els 11 punts de marge, una victòria que arribarà des de la línia de 3 punts. Mirotic ho ha acabat d'arrodonir amb un altre triple (75-63) a tres minuts per al final. El Barça, finalment, ha trencat el partit. Un altre triple de Nicola Mirotic ha sentenciat el partit (81-65). 21 punts, 10 rebots i 25 de valoració per al jugador franquícia del Barça. 83-67 final, i catorzena victòria del Barça a la Lliga ACB.

El Morabanc deixa KO la Penya (91-72)

El Morabanc Andorra que entrena David Eudal ha sortit fort en el partit de Lliga contra el Joventut. Efectiu en l'atac i ferm en defensa, ha aconseguit contenir sense problemes l'equip de Badalona, amb una màxima diferència en la primera meitat de setze punts: 47 a 31. Els andorrans han arribat al descans amb un marcador de 47 a 33, amb Moussa Diagné i Nacho Llovet com a màxims anotadors, amb 8 punts cadascun. La Penya, totalment desbordada per la contundència dels locals, ha tingut en Albert Ventura el seu home fort, però els seus vuit punts no han estat suficients per donar força i energia als verd-i-negres.

Oriol Paulí celebrant una cistella
El gironí Oriol Paulí ha massacrat el Joventut a còpia de triples (EFE)

La segona part, encara pitjor

Les instruccions de Carles Duran durant el descans no s'han traspassat a la pista. El Joventut ha continuat sense trobar solucions a la seva disbauxa i l'Andorra s'ha anat engrandint per minuts. Els andorrans s'han agradat i el festival de triples del gironí Oriol Paulí s'ha sumat a l'encert sota cistella de Miller, Diagne, Crawford, Hannah i Arteaga. El Morabanc, tocat per una vareta màgica, s'ha allunyat de 27 punts al marcador, en el tercer quart (69 a 42), amb un parcial de 19 a 5. La Penya ha volgut remuntar a base de triples: 27 n'ha llançat abans de l'últim quart, però no ha estat una bona alternativa per eixugar diferències. Al contrari. El Morabanc ha encarat els últims 10 minuts amb 30 punts d'avantatge: 79 a 49. Al Joventut continuava sense sortir-li res, i l'últim període ha estat una confirmació de la desfeta badalonina, tot i que han maquillat una mica el resultat i han retallat gràcies a Willis. Al final, 91 a 72, dinou punts de diferència, un Morabanc intractable -amb Paulí com a màxim anotador, amb 20 punts- i una mala imatge del Joventut que ha deixat preocupat Carles Duran.