El Manchester United rescata un empat davant d'un Porto espectacular (2-2)

El Porto va estar a punt de donar la sorpresa i de guanyar per primera vegada en la seva història en un estadi anglès. Els de Jesualdo Ferreira van acabar empatant 2-2 amb el Manchester United a Old Trafford, en un partit que podrien haver vençut amb suficiència. "Cebolla" Rodríguez va avançar els portuguesos al minut 4, i els "red devils" van empatar al 15, després que Rooney va aprofitar una errada infantil de Bruno Alves. Tévez, al 85, semblava que donava la victòria als locals, però Mariano González, al 89, va fer justícia i va signar el 2-2 definitiu.

Old Trafford, 9 de març del 2004. Tornada dels vuitens de la Champions. Sobre el xiulet final, Costinha eliminava el Manchester, i començava el camí del Porto per guanyar la seva segona Copa d'Europa. Mourinho embogia, i deixava la seva targeta de presentació al futbol anglès. Per aquesta raó, al "Teatre dels Somnis" hi havia ganes de revenja. Els dos equips no s'han tornat a trobar fins ara.

Molt aviat, al minut 4, el "Cebolla" Rodríguez va deixar clar que el seu equip no anava a fer turisme, i que té les mateixes aspiracions d'ara fa cinc anys. Esplèndid el gol de l'uruguaià. I el Porto, tal com ja va passar al Vicente Calderón, en volia més, i no va ser per oportunitats. Meireles, Lisandro, i el mateix Cebolla, van tenir el 0-2. Però un regal imperdonable de Bruno Alves, aquell defensa que vol el Barça, l'aprofitava amb molta tranquil·litat Rooney.

Ni en el tram final de la primera part, ni després del descans, el portuguesos van renunciar al seu guió. El partit era seu, fins que un fora de banda que va treure Neville, la va tocar d'esperó Rooney, per a la definició de l'"Apache" Tévez, que feia 13 minuts que havia sortit al camp. Ni aquesta injustícia en el marcador va poder amb la determinació de l'equip del "Profesor" Ferreira. Al minut 89, la jugada de l'incansable Lisandro va acabar amb el 2-2 definitiu de Mariano González.

És el dotzè partit europeu del Porto en camps anglesos, i mai cap victòria. Però ara la revenja del United queda ajornada per al partit de la setmana que ve a Porto. I, per cert, allà mai ha guanyat un equip anglès.