Un terratrèmol de magnitud 6,2 deixa almenys 8 morts a Indònesia

Alberto AlcántaraActualitzat

Almenys vuit persones han mort a l'illa de Sumatra, a Indonèsia, com a conseqüència d'un terratrèmol de magnitud 6,2 que s'ha registrat la matinada de divendres. El sisme ha vingut precedit d'un altre terratrèmol de magnitud 5,2 que ha ja havia fet marxar moltes persones de les seves cases. L'Agència Nacional de Mitigació de Desastres (BNPB) també ha reportat una vintena de ferits.

 

 

Segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS), el terratrèmol ha tingut l'origen a una profunditat de 12 quilòmetres, a uns 66 quilòmetres de la ciutat de Bukittinggi. El tremolor no només s'ha deixat sentir a les províncies veïnes de Riau i el nord de Sumatra, sinó que també a arribat a Singapur o Malàisia.



L'Agència de Meteorologia, Climatologia i Geofísica d'Indonèsia (BMKG) no ha emès l'alerta per tsunami. El sisme s'ha registrat a la 1.39 UTC. Segons la BMKG, després s'han registrat almenys una quinzena de rèpliques, de magnitud 4,2 la més gran. L'agència sí que ha avisat la població que es mantingui allunyada dels pendents per risc d'esllavissades de terra, ja que el país es troba en el punt àlgid de la temporada de pluges.

A l'àrea de West Pasaman, a uns 17 quilòmetres de l'epicentre, un hospital ha hagut de ser evacuat i s'han vist escenes de pànic en algunes zones. Una mesquita s'ha enfonsat.

 

 

Recordem que Indonèsia és una zona sísmica habitual, part de l'anomenat Anell de foc del Pacífic. La falla al llarg de l'illa de Sumatra pot ser especialment perillosa: el 2009, un altre terratrèmol va devastar parts de Padang i va matar més d'un miler de persones. El 2004, un terratrèmol de magnitud 9,1 va impactar a la costa de Sumatra. El sisme va desencadenar un tsunami que va matar 220.000 persones a tota la regió, incloent-hi unes 170.000 a Indonèsia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut