L'última i més espectacular vista de la gran taca 3664

Això és una de les últimes flamarades que podrem veure de la gran zona de taques solars 3664, en el moment que la rotació solar l'ha portada cap al que s'anomena limbe solar, la vora exterior del Sol. Aquesta posició de costat de les flamarades permet observar la bellesa i la complexitat del fenomen. Podem veure-hi la pluja coronal, una pluja de foc en color groc; els descensos en supra-arcades que es veuen de color blavós.

Moltes persones van experimentar divendres passat l'oportunitat única de veure una aurora a Catalunya, provocada per les flamarades de la gran taca solar 3664, que han enviat una tempesta geomagnètica fins al nostre planeta.


Solar Dynamics Observatory, NASA

L'Observatori de Dinàmica Solar de la NASA, amb els seus aparells, permet veure imatges espectaculars i amb detalls molt nítids de les flamarades d'un Sol que sembla tranquil, però que quan es veu amb els ulls dels telescopis que l'estudien, revela la seva activitat incansable de subministrar energia al Sistema Solar.

 

La rotació solar és d'uns 25 dies terrestres a la seva zona equatorial, que és on hi ha la taca 3664. D'aquí uns 12 o 13 dies tindrem l'oportunitat de saber si s'ha fet més petita o fins i tot si ha crescut, i si pot tornar a provocar una tempesta geomagnètica com la del cap de setmana passat.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut