Temps assolellat, amb tempestes al nord

La setmana comença amb un temps molt semblant al de diumenge, amb moltes estones de sol i amb creixement de ruixats i tempestes de tarda al terç nord

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Estem situats en un territori indefinit, entre la perifèria de l'anticicló atlàntic i la perifèria de la pertorbació del centre d'Europa. La inestabilitat no marxarà del tot i tornaran les tempestes al terç nord, però hi haurà moltes hores de calma.

Matí de sol amb poques excepcions

Primera part del dia amb cel serè a la major part de Catalunya. De nou esperem núvols abundants al Pirineu, sobretot cap al vessant nord. També poden acumular-se alguns núvols baixos de manera puntual a la costa nord. Els núvols del Pirineu podran descarregar ruixats cap al migdia.

La tarda serà de més núvols d'evolució, que derivaran en tempestes tant al Pirineu occidental com a les comarques d'interior del nord-est: Ripollès, Garrotxa, La Selva, Pla de l'Estany o Gironès. Localment seran intenses i és possible que deixin noves calamarsades. Eventualment poden tocar la costa. Les nuvolades també apareixeran cap al prelitoral Central i sud, malgrat que és menys probable que descarreguin ruixats.

Pocs canvis tèrmics

L'ambient de primera hora serà un pèl més fred o fresc en alguns indrets, i es mouran entre extrems de 4 o 6 ºC al Pirineu i els 14 o 16 ºC que encara es registraran a punts de la costa. Les màximes poden pujar molt lleugerament en general, mentre que baixaran a punts del nord de la costa Central i sud de la Brava. Hi haurà alguns registres a tocar dels 29 ºC a zones de Ponent o el sud.

I els pròxims dies...

El temps continuarà una mica indefinit, amb alternança de sol i ruixats dispersos i amb tendència ascendent de les temperatures de cara a la segona part de la setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut