En total han caigut 549 llamps (Josep Martínez Castro)
En total han caigut 549 llamps (Josep Martínez Castro)

Tarda de dissabte amb tempestes fortes i crescudes de barrancs

RedaccióActualitzat

Tarda de dissabte de pluges fortes i tempestes intenses a moltes zones del Pirineu, Prepirineu, les comarques de Girona, Osona, les muntanyes de Prades i prop del Montseny, que han descarregat a partir de les dues del migdia.

En aquestes zones s'han acumulat entre 10 i 30 litres per metre quadrat, i en alguns punts de les Guilleries, el Ripollès i la Garrotxa s'han superat els 40 l/m2 i fins a 65 l/m2 a Tregurà, a la vall de Camprodon, o 66 l/m2 a Les Planes d'Hostoles. Tot plegat amb calamarsades com les que hi ha hagut a Planoles.

Altres nuclis forts de tronada han estat a Prades i al Pallars Jussà, amb registres d'entre 20 i 30 l/m2, o també a Aitona, amb 35 l/m2, segons la xarxa d'observatoris, però hi pot haver hagut pluges més fortes caigudes en menys d'una hora en altres punts on no es disposa de registres.

Les tempestes han causat crescudes sobtades a les capçaleres dels rius del vessant sud del Pirineu, al Prepirineu especialment i a la serralada transversal. Fins al vespre hi ha risc de tempestes fortes, sobretot a les Guilleries, i també al centre del país, el sud de Lleida i les comarques interiors de Tarragona.

Diumenge a la tarda es preveuen pluges moderades, menys extenses i no tan fortes en general, al Pirineu, Prepirineu i punts de l'interior de Girona i Osona, si bé és difícil que sobrepassin els 15 o 20 l/m2.

En total, han caigut 549 llamps que han tocat a terra, dels quals 123 a la comarca de la Garrotxa, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya.

 

Anar al contingut