Diumenge recuperem una mica de calma, però els ruixats no desapareixeran del tot

Acabem la setmana amb un temps marcat per la inestabilitat residual, amb alguns ruixats però també amb força sol i amb un ambient càlid

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge, l'aire fred de les capes altes es retirarà una mica. La calor de les hores centrals aportarà energia, però els núvols d'evolució no trobaran condicions tan favorables per al desenvolupament en altura. Tindrem tempestes, però no seran tan nombroses ni intenses com les de dissabte.

Més sol

Esperem una dinàmica molt més estable que la del dia anterior, amb un cel assolellat de bon matí a la major part del país, amb algunes boirines a punts d'interior. Serà cap al migdia quan les nuvolades de calor començaran a treure el nas a zones de muntanya, tant al eix del Pirineu com al prelitoral.

Els núvols agafaran embranzida a la tarda i derivaran en ruixats i alguna tempesta cap al Pirineu, prepirineu i les comarques d'interior del nord-est. En conjunt, seran fenòmens poc intensos i deixaran poca aigua. Només de manera puntual caurà alguns xàfecs més forts i abundants, probablement amb calamarsa. De cara a la nit recuperarem la calma.

Temperatures diürnes en ascens

El dia ha començat amb unes temperatures lleugerament més baixes cap a l'interior i amb valors similars o una mica més alts a la costa. Les temperatures màximes tendiran a pujar al terç nord i seran similars a la resta. Ambient força càlid en general.

I els pròxims dies...

Estarem pendents de l'ascens de les temperatures, que es preveu significatiu aquesta setmana. Les tempestes localment fortes continuaran dilluns i dimarts.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut