Les pluges torrencials a Ruanda causen la mort de més de 130 persones

Redacció méteoActualitzat

Unes potents tempestes van descarregar amb molta força sobre el nord de Ruanda. El balanç provisional supera les 130 persones mortes al nord i oest del país, i s'espera que el nombre de víctimes augmenti encara més.

 

Els vents de l'est, procedents de l'oceà Índic, es van carregar d'energia sobre el llac Victòria i es van formar grans cumulonimbus que van descarregar amb força sobre el nord del país. Uns ruixats que s'estan reproduint cada tarda.

Les pluges intenses de dimarts han causat esllavissades de terra i desbordament de rius, que han fet malbé algunes infraestructures, han tallat carreteres i han destruït cases, en alguns casos amb persones a l'interior. El president del país, Paul Kagame, que va donar el condol a les famílies de les persones que han perdut la vida, afirma:

Estem fent tot el que podem per fer front a aquesta situació tan delicada i seguim amb molta atenció els passos que s'estant fent.

La temporada de pluges és un perill per a un país ple de muntanyes amb vessants que poden saturar-se i provocar despreniments que afecten habitatges i conreus. Els equips d'emergència estan treballant contra rellotge en la cerca i rescat de persones per aire allà on les comunicacions per carretera han quedat tallades.

 

El Ministeri de Serveis d'Emergència ha comunicat que des del gener passat fins al 20 d'abril, els desastres naturals, la majoria associats a les inundacions, han causat la mort de 60 persones, han destruït més de 1.205 habitatges i han fet malbé 2.000 hectàrees de terreny a tot el país.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut