Cel variable i possibilitat d'alguns ruixats

Dimarts continuem sota la influència d'un embossament d'aire fred centrat al País Valencià. Els ruixats han afectat punts de la costa sud durant la primera part del dia i es desenvoluparan al Pirineu a la tarda

Alberto AlcántaraActualitzat

L'aire fred que avança cap al llevant peninsular manté activa la inestabilitat al sud de Catalunya, on es mantenen actius els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya per intensitat de pluja. L'aire humit aportat per l'anticicló de la superfície ajudarà als núvols.

Possibles ruixats

Dimarts és una jornada de nuvolositat abundant però també amb presència de clarianes a estones. Des de la matinada, han arribat núvols que han avançat de sud-est a nord-oest. Han caigut alguns ruixats a punts de la costa Daurada, però els registres no han anat més enllà dels 6 mm a l'illa de Buda,  4 mm a l'Ametlla de Mar  o 2 mm a Cambrils i Alcanar. La majoria de les pluges han descarregat davant de la costa.

A la tarda, el risc de ruixats al sud baixarà, s'obriran clarianes a molts punts, però al mateix temps creixeran nuvolades, amb possibles xàfecs dispersos al Pirineu. Les quantitats acumulades seran minses. De cara a la nit esperem núvols residuals.

Mínimes més altes

L'augment de nuvolositat nocturna ha afavorit un ascens tèrmic gairebé general, tret de  l'Empordà. Els valors de primera hora han anat dels 3º C d'alta muntanya als 20º C de la costa Central. Les màximes seran similars a les de dilluns, amb valors de 24-29º C en general, una mica més baixos al Pirineu.

I els pròxims dies...

Dimecres, les clarianes guanyaran terreny, farà més sol i una mica més de calor a migdia. El risc de ruixats pot tornar dijous, i s'haurà de veure l'evolució per la Diada de divendres. Podrien quedar alguns xàfecs residuals, en principi cap al terç nord.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut