Aquest cap de setmana cauran els primers 30 ºC de l'any

Arriben dies de màniga curta, bermudes, ulleres de sol i gelats

Actualitzat

Calella de Palafrugell, imatges Margarida Bonet

Aquesta és l'evolució prevista de la temperatura de l'aire sobre Catalunya els propers dies, en relació amb les temperatures que serien les habituals per a l'època. Agafem com a referència el meteograma de la ciutat de Barcelona.
 

La línia de punts negra és la temperatura a la qual normalment està l'aire en aquesta època. La línia de punts vermella és la temperatura que es pronostica, i la groga és la diferència entre les dues.

(3Cat)


Els mapes ja deixen entreveure que la temperatura d'aquest dissabte i diumenge serà clarament més alta que la que és habitual. La temperatura a uns 1.500 metres d'alçada diumenge al migdia serà uns 12 graus més alta que la normal en aquesta època.

La causa d'aquesta pujada serà una petita llengua d'aire càlid que arribarà fins gairebé a Dinamarca.

Les temperatures màximes del cap de setmana superaran àmpliament els 30 graus, sobretot a l'interior. A la costa, el contrast de la temperatura de l'aire amb la del mar, que ara està a uns 14 graus, afavorirà la formació de boires a la línia de la costa que faran que l'ambient sigui més fresc.

Dia de platja al Masnou (Mariona Rifà)

Cauran els primers 30 ºC de l'any

És habitual que la primera temperatura de 30 ºC a Catalunya arribi durant el maig. Ara que s'espera d'aquesta gran calorada que tombarà el termòmetre amb un mercuri que s'alçarà per sobre dels 30 ºC, aquí teniu un calendari dels primers 30 ºC dels darrers 31 anys, des de 1993, i la previsió que aquest 6 d'abril assolim aquesta barrera.

 
Servei Meteorològic de Catalunya

Acceleració del desgel

Encara hi ha força neu al Pirineu, però les temperatures ,que poden superar els 20 graus als 1.500 metres, acceleraran el procés de desgel. Així estava aquest dimecres la muntanya de Llessui, que tindrà un aspecte ben diferent a partir de dimarts de la setmana vinent.
 


Aquest desgel accelerat continuarà aportant aigua als rius i el nivell dels embassaments augmentarà. L'estat de la situació de les reserves a les conques internes es pot consultar al Portal de la sequera

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut