Un testimoni de l'ANC: "El 20S hi va haver bona entesa amb Guàrdia Civil i Mossos"
El col·laborador de l'ANC Jordi Molinera, aquest dilluns al Tribunal Suprem
Madrid

Un testimoni de l'ANC: "El 20S hi va haver bona entesa amb Guàrdia Civil i Mossos"

Marchena reclama al secretari d'organització d'ERC que es limiti a explicar els fets

Josep Maria CampsActualitzat

La sessió d'aquest dilluns postelectoral del judici del procés ha començat amb dos dels testimonis demanats per les defenses que no van poder declarar la setmana passada.

El primer ha estat Jordi Molinera, col·laborador de l'ANC que el 20S va estar tot el dia davant de la Conselleria d'Economia, i que ha assegurat que la concentració va ser en tot moment "pacífica" i "cívica".

 

La bona entesa amb Mossos i Guàrdia Civil

Molinera ha explicat que va arribar-hi a les 11, que es va incorporar al cordó de voluntaris, i que es va passar tot el dia al davant de la porta de la Conselleria:

"El meu parer era que el cordó garantia d'alguna manera que es fes a la manifestació, i alhora, el que havia de fer la comitiva judicial."

"Amb la Guàrdia Civil i els Mossos durant tot el dia va haver-hi molt bona entesa, en algun moment fins i tot, a la nit, cap a les 8 o les 9 del vespre van aparèixer caixes amb menjar i aigua i vam oferir-ne als guàrdies civils i als mossos. Mossos si ens va agafar aigua, i la Guàrdia Civil ho va rebutjar, ho va agrair molt però ho va rebutjar."


Periodistes a sobre dels cotxes

A preguntes del fiscal Javier Zaragoza, Molinera ha dit que a sobre dels famosos cotxes de la Guàrdia Civil que van resultar malmesos hi va veure durant tot el dia periodistes gràfics:

"Vaig veure molts periodistes enfilats als cotxes de la Guàrdia Civil, perquè els facilitava un bon pla de càmera."

Segons ha dit, malgrat que els voluntaris i també molts concentrats els demanaven que baixessin, sempre acabava havent-n'hi.

Molinera ha explicat que a la una de la matinada Jordi Sànchez va dir-li que marxés, després de considerar que la concentració havia estat pacífica i que la comitiva judicial havia pogut fer la seva feina.

 

L'escorcoll a casa de Jové a les Franqueses

El secretari d'organització d'ERC, Isaac Peraire, aquest dilluns al Tribunal Suprem


El segon testimoni d'aquest dilluns ha estat Isaac Peraire, secretari d'Organització d'ERC i alcalde de Prats de Lluçanès, que el 20S va ser a casa de Josep Maria Jové i a la Conselleria d'Economia.

Preguntat pels periodistes a la sortida de la declaració, Peraire ha dit que el partit no demanarà permís al tribunal perquè Oriol Junqueras visiti el rei a la Zarzuela.

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut