Un terratrèmol de magnitud 7 ha sacsejat l'illa turística de Lombok.
Un terratrèmol de magnitud 7 ha sacsejat l'illa turística de Lombok.
Lombok

Almenys 98 morts en un segon terratrèmol a l'illa turística de Lombok, a Indonèsia

El terratrèmol arriba només una setmana després de l'anterior, en què van morir 16 persones i hi va haver més de 350 ferits

RedaccióActualitzat

El segon terratrèmol, de magnitud 7, en una setmana ha sacsejat l'illa de Lómbok, a la zona central d'Indonèsia. Les autoritats han confirmat la mort d'almenys 98 persones i més de 200 persones han resultat ferides. Els equips de rescat busquen encara persones en vida entre la runa.

Al carrer, s'hi han viscut escenes de pànic, sobretot després de les rèpliques que també han afectat l'illa de Bali, la més turística de l'arxipèlag, on hi ha hagut almenys dues victimes. 

Evacuació de 900 turistes

Les autoritats han obligat a milers de persones a abandonar els edificis per buscar refugi a l'aire lliure. Uns 900 turistes els estan evacuant de les veïnes illes Guíli. 

Les autoritats estan organitzant els viatgers per nacionalitats a mida que van arribant a l'aeroport de Mataram a Lombok per poder embarcar en un avió que els tregui de la zona. Segons fonts del mateixos turistes, hi ha desenes d'espanyols que esperen l'evacuació.

 

El Servei Geològic dels Estats Units (USGS), que registra l'activitat sísmica a tot el món, ha localitzat l'hipocentre a 10 quilòmetres de profunditat i 2,4 quilòmetres a l'est de Loloan, una localitat al nord de l'illa.

En un primer moment es va donar l'alerta de tsunami, que es va aixecat poc després ja que el sisme ha generat una onada de mig metre.

 

 

Indonèsia s'assenta sobre l'anomenat "Anell de Foc del Pacífic", una àrea de gran activitat sísmica i volcànica sacsejada per uns 7.000 terratrèmols a l'any, la majoria moderats. L'illa de Lombok, dominada pel volcà Rinjani, està situada a l'est de Bali, la principal destinació turística d'Indonèsia.

El tremolor s'ha sentit a Bali, l'illa de Sumbawa i la província de Java Oriental.

 

 

 

Una setmana després de l'anterior terratrèmol

Fa tot just una setmana, un altre terratrèmol de magnitud 6,4 i posteriors rèpliques va colpejar Lombok, i va causar 16 morts, 355 ferits i danyant prop de 1.500 edificis.

El 2004, un terratrèmol prop de la costa nord-oest de l'illa de Sumatra va generar un tsunami que va causar almenys 280.000 morts en una dotzena de països banyats per les aigües de l'oceà Índic, la majoria a Indonèsia.
Anar al contingut