Un treballador sanitari fa una pausa durant la realització de proves PCR a Houston, Texas

Un home mort després d'una "Covid party" creia que "el virus era mentida"

Els contagis i les morts creixen als EUA, mentre Donald Trump continua relativitzant la Covid-19 i les mesures per frenar-ne l'expansió

Juli Rodés AlmerActualitzat

Un home de 30 anys va morir als Estats Units l'11 de juliol, a l'Hospital Metodista de San Antonio, a l'estat de Texas. És una de les més de 140.500 persones que han mort de Covid-19 en aquest país.

Només a Texas han mort més de 4.000 persones, i 335.250 han donat positiu, la meitat de les quals ja s'han curat.

Malgrat l'evidència de les xifres, moltes persones, entre les quals aquest home mort el dia 11, són escèptiques sobre l'existència del coronavirus i sobre la necessitat d'aplicar mesures com ara portar mascareta.

Quan estava ingressat, l'home va explicar a una infermera que havia assistit a una "Covid party", una festa convocada per algú que ha estat diagnosticat amb la Covid-19, a la qual la gent hi va per veure si el virus és real i si algú es contagia.

Contra el que ell pensava, el virus existeix... i se'n va contagiar. I, a més, malgrat ser una persona jove, va acabar morint.

Les seves últimes paraules, abans de morir, van ser un reconeixement de l'evidència:

"Crec que em vaig equivocar. Pensava que el virus era un engany, però no ho és."


El cas d'aquest home ha estat divulgat a les xarxes socials per Jane Appleby, una responsable mèdica de l'hospital on va morir, amb la finalitat d'alertar els negacionistes de la Covid-19 i la població en general del perill, de vegades mortal, que suposa la malaltia.

"Això només és un exemple de mort, potencialment evitable, d'un jove integrant de la nostra comunitat", diu Appleby, que alerta que "el virus no discrimina" i "ningú no és invencible" encara que sigui jove.

De fet, al comtat de Bexar, on hi ha San Antonio, les xifres mostren un augment de positius entre la gent d'entre 20 i 29 anys i 30 i 39 anys, que són les franges d'edat amb més casos nous, segons la cadena ABC.

Al conjunt dels Estats Units ja s'han diagnosticat gairebé quatre milions de casos, i els positius i les morts no paren d'augmentar.

 

El president dels Estats Units, Donald Trump (Reuters/Jonathan Ernst)


Malgrat tot, el president dels EUA, Donald Trump, continua qüestionant la necessitat d'ordenar mesures com portar mascareta i, aquest diumenge, en una entrevista a Fox News, ha tornat a qüestionar Anthony Fauci, un dels principals experts i assessor de la Casa Blanca, dient que "és una mica alarmista".

I ha assegurat, contra l'evidència de les dades, que la majoria dels joves que es contagien es curen de seguida.

També ha mentit sobre les morts causades per la Covid-19 en relació al total de població: "Crec que tenim una de les taxes de mortalitat més baixes del món", ha dit, quan, de fet, els Estats Units ja estan situats entre els deu països del món amb més morts per cada milió d'habitants.

Sense comptar Andorra i San Marino, amb molt poca població, els EUA només estan per sota dels països europeus més afectats, com Bèlgica, Itàlia, el Regne Unit, França o Espanya, i pràcticament al mateix nivell d'un altre país americà, Xile.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
Anar al contingut