El rodatge del castell es va fer a la Tarraco Arena (@TravisScottXX)

Travis Scott a Ciutat Meridiana i fent de casteller: ja es pot veure el videoclip de "Sirens"

El rodatge ha mobilitzat centenars d'extres i s'ha fet aquest estiu entre la Tarraco Arena, Ciutat Meridiana, Can Cuiàs i l'Hospital del Tòrax

Ferran Vila CabanasActualitzat

Se n'havia filtrat un fragment i ara ja es pot veure sencer. Catalunya és l'escenari del nou videoclip de l'estrella mundial del rap Travis Scott, que compta amb 73 milions d'oients mensuals a Spotify.

En les imatges que acompanyen la cançó "Sirens", el cantant no només es passeja per alguns carrers catalans, sinó que es posa la faixa i la camisa de casteller per formar part d'un 4 de 9 amb folre.

La construcció és el fil conductor d'un videoclip en què centenars de persones es mobilitzen i ajuden una enxaneta a enfilar-se per aconseguir sortir per un forat subterrani. En el castell també hi pren part l'artista, que és un més dels components que aixequen la torre humana.


Centenars d'extres a Tarragona i Barcelona

El rodatge s'ha fet aquest mateix estiu entre la Tarraco Arena de Tarragona, els carrers de Ciutat Meridiana (Barcelona) i Can Cuiàs (Montcada) i les instal·lacions de l'Hospital del Tòrax, a Terrassa.

El videoclip mostra centenars de persones corrent pels carrers de Ciutat Meridiana i Can Cuiàs (@TravisScottXX)
Per al rodatge es van mobilitzar centenars d'extres (@TravisScottXX)

En el cas del rodatge a Barcelona i Montcada es van mobilitzar unes 600 persones, mentre que el rodatge a Tarragona es va fer el 3 de juliol i, tal com va avançar la Revista Castells, hi van participar castellers de cinc colles: els Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo, els Nois de la Torre i els Castellers de Mediona.

Els protagonistes de l'enregistrament van ser els Verds, que van aportar uns 300 components al rodatge i van ser els encarregats de bastir el 4 de 9 amb folre.

El fil conductor de la peça audiovisual és un 4 de 9 amb folre (@TravisScottXX)

La camisa que es pot veure en la filmació es va confeccionar especialment per al rodatge, amb el logotip de l'àlbum "Utopia" en lloc de l'escut de la colla. Durant el rodatge, els Xiquets de Tarragona també van bastir un 4 de 8.

La productora catalana que ha triomfat amb Rosalía

Per fer el videoclip, Scott ha comptat amb Canada, una de les productores catalanes de referència en el sector, que també ha produït vídeos per a Dua Lipa o Tame Impala.

De fet, la companyia ja va treballar amb l'artista en el videoclip de "TKN", la cançó de Rosalía que va comptar amb la col·laboració de Scott. La versió curta del vídeo va ser mereixedora del Grammy Llatí al millor vídeo musical.

Un àlbum amb col·laboracions de Drake o Beyoncé

El videoclip de "Sirens" forma part del nou àlbum de l'artista, "Utopia", que és el primer després de quatre anys sense estrenar compacte. Scott no llançava un disc complet des que el 2018 va treure "Astroworld".

En aquesta ocasió s'ha envoltat de 19 artistes, la majoria rapers, amb noms destacats com Drake, Beyoncé, SZA, Bad Bunny o The Weeknd.


De videoclip a pel·lícula

El nou videoclip també forma part d'una pel·lícula, titulada "Circus Maximus", que Scott ha projectat en alguns cinemes dels Estats Units coincidint amb el llançament de l'àlbum musical.

El llargmetratge l'ha escrit i dirigit ell mateix amb la col·laboració de directors com Gaspar Noé i Nicolas Winding-Refn.

La cançó forma part de l'àlbum "Utopia", el primer que llança des del 2018 (@TravisScottXX)

El pòster també conté els noms d'altres dels seus "directors favorits" amb què va col·laborar per a la realització del film com Harmony Korine, Valdimar Jóhannsson i Kahlil Joseph.

Com explica la cadena de cinemes nord-americana AMC, es tracta d'"un viatge surrealista i psicodèlic", elaborat per "un col·lectiu de cineastes visionaris de tot el món".

"És una exploració calidoscòpica de l'experiència humana i el poder dels paisatges sonors", asseguren. Aquest és el film complet, que l'artista també ha publicat a les xarxes aquest dimarts:

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut