Santiago de Compostel·la

Touriño xifra en 70.000 les hectàrees cremades a Galícia durant l'onada d'incendis

Un cop superada la crisi per l'onada d'incendis, comença el recompte dels danys i les afectacions. Aquest migdia la Xunta farà pública les dades oficials del nombre d'hectàrees cremades, però el president gallec, Emilio Pérez Touriño, ja ha avançat que són 70.000, lluny de les 175.000 que va difondre el PP. Tot i la pluja que afecta la comunitat, aquest matí s'ha declarat un altre foc a O Saviñao, a Lugo, però hores d'ara ja ha estat apagat.

Actualitzat
El president de la Xunta, Emilio Pérez Touriño, ha estimat en unes 70.000 les hectàrees afectades pels incendis forestals que han arrasat Galícia i pels quals han hagut de ser ateses un miler de cases en situació de risc durant l'onada de focs.

En declaracions a RNE, Touriño ha instat, però, al mesurament "exacte" que en les pròximes hores oferirà la Conselleria de Medi Rural per saber el nombre exacte d'hectàrees cremades, tot i que ha considerat que l'onada de focs ha causat uns efectes "incalculables" sobre el territori i el medi ambient.

El president de la Xunta ha destacat la "intencionalitat" de molts focs pels quals ja s'han detingut trenta persones, bona part de les quals eren "conscients i plenament responsables que cremaven el bosc amb voluntat de danyar", ha puntualitzat.

Preguntat per una suposada relació entre els presumptes autors dels focs, Pérez Touriño ha considerat que no és "prudent" ni té sentit establir hipòtesis "perquè no hi ha base científica ni base prèvia".

Després d'expressar el seu agraïment a les milers de persones que han treballat en l'extinció dels focs amb "determinació, coratge i ganes de tirar endavant", el titular del govern gallec ha assegurat que es revisarà "a fons" l'operatiu contra incendis i el sistema general de protecció per millorar-los.

En aquest context, ha afegit que es buscarà en seu parlamentària una fórmula per analitzar de manera exhaustiva el que ha passat a Galícia i extreure un diagnòstic encertat en política forestal i contra incendis.

Així, ha avançat que en el consell extraordinari de la Xunta del pròxim 24 d'agost es farà una avaluació dels danys amb els ajuntaments.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut