Torra exigeix explicacions a l'Estat sobre la retirada de dipòsits de bancs catalans

Banc Sabadell i CaixaBank, contactades per TV3, no han volgut fer comentaris sobre la fuga de dipòsits

RedaccióActualitzat

La informació del diari "Ara" que situa l'Estat espanyol com un dels principals motors de la fuga de capitals dels grans bancs catalans sacseja la política. El president Quim Torra assegura que en demanarà explicacions a l'Estat.

En un tuit, Torra s'ha mostrat escandalitzat. Assegura que exigira "totes les explicacions i investigacions que calguin" i que es depurin responsabilitats:


El vicepresident Pere Aragonès, també s0hi ha referit a la xarxa. Diu que es va "destapant la guerra bruta econòmica de l'Estat" contra l'1 d'Octubre:

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="ca"><p lang="ca" dir="ltr">Es va destapant la guerra bruta econòmica contra l'1-O. Anirem fins al final per saber qui i com va decidir jugar a la crisi financera per salvar la unitat d'Espanya.</p>&mdash; Pere Aragonès 🎗 (@perearagones) <a href="https://twitter.com/perearagones/status/1048541335022723073?ref_src=twsrc%5Etfw">6 d'octubre de 2018</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Un terç dels dipòsits per motius polítics

Segons publica l'"Ara", les empreses de l'Estat van retirar fins a un terç dels dipòsits que van perdre el Banc Sabadell i CaixaBank la primera setmana d'octubre, després del referèndum.

Un empresari apunta al diari que entre Renfe, Adif, Ports de l'Estat, RTVE i d'altres van treure 2.000 milions d'euros del Sabadell en un sol dia.

Segons l'"Ara", això hauria provocat un efecte bola de neu, amb la fuga de diners també d'altres clients, i hauria empès aquests bancs a traslladar les seus. Aquestes entitats, contactades per TV3, no han volgut fer comentaris.

Junqueras i Boye

Torra no és l'únic que ha mostrat la seva indignació per aquesta notícia. Des de la presó de Lledoners, l'exvicepresident del govern, Oriol Junqueras, ha apuntat que la informació "podria explicar moltes coses":


L'advocat dels polítics exiliats a Brussel·les Gonzalo Boye afegeix que s'hauria d'investigar si amb la mesura que explica l'"Ara" es va alterar el preu de les accions dels bancs. Aquells dies, tant CaixaBank com el Sabadell van patir una forta sotragada a la borsa:


ARXIVAT A:
Procés catalàBanca
Anar al contingut